- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
12 lutego 2011, 13:00
Edytowany przez MaxGrubaskaa 15 lutego 2011, 21:18
15 lutego 2011, 21:21
15 lutego 2011, 21:23
120 ml (Pół szklanki) jogurtu naturalnego
1/4 szklanki ketchupu w zalezności od gustu pikantny lub łagodny
Sok ananasowy
Polowa skórki cytryny
Kilka kropel soku z cytryny
Sół, Pieprz
Wymieszać sok ananasowy z ketchupem, curry, solą i pieprzem, wszystko razem zagotować
Do ostudzonej mieszanki wlać jogurt naturalny z sokiem i skórką.
Edytowany przez MaxGrubaskaa 16 lutego 2011, 10:24
15 lutego 2011, 21:23
15 lutego 2011, 21:26
2 łyzki kaszy mannej
1/2 szklanki chudego mleka
2 jablka
75g jogurtu naturalnego
łyżeczka cukru
cynamon
Kaszę ugotować na mleku. Jablka obrać, pokroic na małe kawalki, podduścić zmiksować z jogurtem, cukrem i cynamonem.
Mus podawać z kaszą
15 lutego 2011, 21:28
- 1 szklanka płatków owsianych
- 1 szklanka otrębów pszennych
- 100 g rodzynek
- 100 g orzeszków (np. ziemnych)
- 1 szklanka mąki
- 1 jajko
- 1 szklanka soku jabłkowego
- 1/4 szkl oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 łyżeczki cynamonu
1. Wymieszać: płatki, otręby, mąkę, proszek, posiekane rodzynki i cynamon,
2. Odzielnie wymieszać jajko, olej i sok. Dodać do sypkich produktów. Wszystko dobrze wymieszać.
3. Na blaszce rozłożyć papier do pieczenia. Łyżką
ułożyć dosyć płaskie ciasteczka i piec w 200 stopniach ok 20
min. Ciasteczka są gotowe gdy się przyrumienią i staną się lekko
chrupiące.
Edytowany przez MaxGrubaskaa 15 lutego 2011, 21:28
16 lutego 2011, 10:11
● 2 pomarańcze
● 4 plastry ananasa z puszki
● 1/2 puszki kukurydzy
● 15 dag konserwowych paluszków krabowych
● 15 dag konserwowych krewetek
● 8 łyżek majonezu
● 5 łyżek jogurtu naturalnego
● sól
● pieprz
● garść rukoli
● łyżka migdałów
● 2 łyżki orzechów włoskich
Pomarańcze sparz, obierz, podziel na cząstki, usuń białe błonki. Plastry ananasa osącz, pokrój w kostkę. Kukurydzę osącz. Paluszki krabowe i krewetki opłucz i osącz. Majonez wymieszaj z jogurtem, przypraw solą i pieprzem do smaku. Cząstki jednej pomarańczy, ananas, kukurydzę, krewetki i paluszki połącz z sosem, ułóż na rukoli. Migdały i orzechy sparz, obierz, posiekaj. Sałatkę udekoruj cząstkami drugiej pomarańczy, orzechami i migdałami.
16 lutego 2011, 10:13
1.W naczyniu wymieszać mąkę, płatki, cukier; dodać masło, wyrobić - wszystko ma wyglądać jak kruszonka. Na koniec dodać posiekane migdały, Wyrobić między palcami. Formę 25 x 17 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
2.Na spód wcisnąć 2/3 kruszonki, przycisnąć do formy. Na to wysypać równomiernie bułkę tartą. Wyłożyć owoce, posypać pozostałą częścią kruszonki. Piec w temperaturze 190 st. przez około 40 - 45 minut . Wystudzić, pokroić na kwadraty.
Edytowany przez MaxGrubaskaa 16 lutego 2011, 10:14
16 lutego 2011, 10:23
Edytowany przez MaxGrubaskaa 16 lutego 2011, 10:24