Temat: Kolczyk w pępku

Mam pytanie odnośnie kolczyka w pępku . W jakich granicach cenowych kosztuje przebicie i czym smarować / przemywać rane??
Pasek wagi
ja robiłam u kosmetyczki, ale dawno z 8 lat temu, na zakończenie gimnazjum ;-)
Kosmetyczka zrobiła mi to rewelacyjnie, płaciłam jakieś 60zł chyba :-)
nosiłam przez cały miesiąc przykryty gazikiem i myłam rano i wieczorem wodą utlenioną - ruszałam przy tym kolczyk w górę i w dół. Na koniec trochę spirytusu na gazę i do pępka :-)
Nic mi się nie paprało :-)
Kolczyk to super sprawa, jeszcze tylko ładny brzuszek i wygląda zaaaajebiście.Widzę że jesteście obeznane, warto robić?:-P
ja sobie zrobiłam na 33 urodziny:))) w salonie tatuażu, ból dało się wytrzymać, gorzej było przy kolejnych dniach. Nie polecam na początek nic długiego, bo jak się zahaczy o bluzkę, spodnie, czy cokolwiek przy schylaniu to można wszystkie gwiazdy zobaczyć. Dość długo mi się goiło, a smarowałam tym, co mi polecili w salonie, teraz już nie pamiętam co to takiego było. Ale powiem Wam, że na różne części ciała mojego mogę narzekać, ale na brzuch nie i nie na ramiona:) bo w brzuchu kolczyk, więc jakoś musi wyglądać a na ramieniu tatuaż, więc nie mogą zwisać;) za to ja mnie przybywa to zadek i udziska błeeeee hyhyhy a może tam sobie coś strzelić i wtedy będę mieć motywację ;) :D

cena powinna oscylować ok 70-130zł, zależy gdzie. w żadnym wypadku nie idź do kosmetyczki. polecam piercera, ale nie amatora, tylko jakiegoś profesjonalistę. wystarczy troszkę w necie poszukać, a takowego znajdziesz ;)

GRIAN
>zastanówcie się dobrze, zanim zrobicie coś na stałe

Jakbyś jeszcze nie wiedziała, piercing nie jest na stałe i można go wyjąć O_o
ja placilam 40 zł ale jakies 6 lat temu

nie mam pojęcia ile teraz kosztuje, myslę, że z kolczykiem ok. 100zł. a jak dbać, powiedzą Ci w salonie

mój goił się strasznie długo, żaden inny nie paprał się tak jak ten w pępku własnie

ale mam go już (wstyd się przyznać) 16lat ;) (zrobiłam w wieku 15l) i jest okej... przeszdł 2ciąże i nadal wygląda bardzo sexi ;)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.