- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
26 lutego 2007, 20:14
27 lutego 2007, 14:35
27 lutego 2007, 16:07
27 lutego 2007, 17:11
Ja ogolnie wole jesc zwykle pieczywo, ciemne, pelnoziarniste. Zgadzam sie z tym, ze pieczywo chrupkie jest przetworzone, ale uwazam ze raz na jakis czas mozna sobie zastapic zwykle pieczywo takim chrupkim, w kazdym razie mnie to pozwala troche skurczyc zoladek. Tez kiedys calkiem sporo schudlam, zastepujac pieczywo zwykle chlebem chrupkim.
Ale jezeli chodzi o smak, to zdecydowanie wole ciemne pieczywo zwykle.
13 grudnia 2010, 11:41
15 grudnia 2010, 14:26
Natomiast w każdym, no prawie każdym razowcu, jest sporo cukru...
Pieczywo chrupkie jest więc dobrym rozwiązaniem przy dietach niskowęglowodanowych oraz dla osób cierpiących na insulinooporność lub już cukrzycę.
Osobiście polecam nie Vasa a polski odpowiednik CHABER... wersja graham, bez cukru :)
15 grudnia 2010, 18:04
15 grudnia 2010, 18:42
> Wasa jest bardzo smaczna, a z niektórymi dodatkami
> wręcz za nią przepadam! Nie potrafię się obyć bez
> pieczywa czy innego podkładu, więc to jest dla
> mnie idealne rozwiązanie :-) Niskokaloryczne,
> sycące, poprawiające trawienie.
jesli nie masz problemów z rozkładaniem insuliny to wrecz idealne prawda?
Nie widziałam natomiast propozycji tej firmy bez cukru ... a szkoda.
Będzie, że się czepiam, ale ... jeśli mam wybrać pieczywo chrupkie wybieram takie gdzie cukru nie ma, a węglowodanów jest niewiele - po prostu powinnam być na takiej diecie.
A jeśli ktoś kojarzy Wasę bez dodatku cukru to bardzo prosze o podanie nazwy bo chętnie bym spróbowała :)
15 grudnia 2010, 20:14
16 grudnia 2010, 07:05
> Jest zdrowe ja tego pieczywa jem około 4-8 kromek
> dziennie (jedna kromka= 20 kcal) :)
To poczytaj skład...
może dla Ciebie cukier jest zdrowy, dla mnie jest niebezpieczny...