Temat: pieczywo chrupkie

dziewczyny powiedzcie mi czy pieczywo chrupkie jest zdrowe, czy moge je jest bez wyrzutow sumienia nie mwoie o pochlanianiu ogromnych ilosci ale o kilku kromek dzinnie np na sniadaniei kolacje???
Dziewczyny, przede wszystkim chrupkie pieczywo jest mocno przetworzone. Wszystko, co mocno przetworzone jest gorsze od tego, co mniej  Dlatego lepszy zwykły razowiec- tez ma duzo błonnika.
I jeszcze jedno. Chrupkie wcale nie ma tak malo kcal. Jedna kromka, to- w zaleznosci od dodatkow- 20-30 kcal. A gruba kromka razowca ma ok. 80-90. No to sobie sama odpowiedz, czym sie bardziej najesz: trzema tekturkami czy kromką razowca?
tak tutaj krytykujecie, ale ja naprawde wtedy schudlam 5 kg

Ja ogolnie wole jesc zwykle pieczywo, ciemne, pelnoziarniste. Zgadzam sie z tym, ze pieczywo chrupkie jest przetworzone, ale uwazam ze raz na jakis czas mozna sobie zastapic zwykle pieczywo takim chrupkim, w kazdym razie mnie to pozwala troche skurczyc zoladek. Tez kiedys calkiem sporo schudlam, zastepujac pieczywo zwykle chlebem chrupkim.
Ale jezeli chodzi o smak, to zdecydowanie wole ciemne pieczywo zwykle.

a mi zoladek wypelnia :) taka kromka to tylko 18 kcal, i zjem 4 z czyms tam :P to jestem pelna na pol dnia :) 
pozdrawiam :)

Natomiast w każdym, no prawie każdym razowcu, jest sporo cukru...

Pieczywo chrupkie jest więc dobrym rozwiązaniem przy dietach niskowęglowodanowych oraz dla osób cierpiących na insulinooporność lub już cukrzycę.

Osobiście polecam nie Vasa a polski odpowiednik CHABER... wersja graham, bez cukru  :)

Wasa jest bardzo smaczna, a z niektórymi dodatkami wręcz za nią przepadam! Nie potrafię się obyć bez pieczywa czy innego podkładu, więc to jest dla mnie idealne rozwiązanie :-) Niskokaloryczne, sycące, poprawiające trawienie.
Pasek wagi

> Wasa jest bardzo smaczna, a z niektórymi dodatkami
> wręcz za nią przepadam! Nie potrafię się obyć bez
> pieczywa czy innego podkładu, więc to jest dla
> mnie idealne rozwiązanie :-) Niskokaloryczne,
> sycące, poprawiające trawienie.

 

jesli nie masz problemów z rozkładaniem insuliny to wrecz idealne prawda?

Nie widziałam natomiast propozycji tej firmy bez cukru ... a szkoda.

 

Będzie, że się czepiam, ale ... jeśli mam wybrać pieczywo chrupkie wybieram takie gdzie cukru nie ma, a węglowodanów jest niewiele - po prostu powinnam być na takiej diecie.

 

A jeśli ktoś kojarzy Wasę bez dodatku cukru to bardzo prosze o podanie nazwy bo chętnie bym spróbowała :)

Jest zdrowe ja tego pieczywa jem około 4-8 kromek dziennie (jedna kromka=  20 kcal) :)
Pasek wagi

> Jest zdrowe ja tego pieczywa jem około 4-8 kromek
> dziennie (jedna kromka=  20 kcal) :)

 

To  poczytaj skład...

może dla Ciebie cukier jest zdrowy, dla mnie jest niebezpieczny...

 

 

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.