- Dołączył: 2009-09-15
- Miasto: Konin
- Liczba postów: 13219
17 kwietnia 2010, 19:01
Ja też nie lubię tego HHH i tez się wystraszyłam . Chwyciłam za instrukcję a tam stało że jak HHH to maszyna przegrzana i wymaga ostygnięcia. To teraz już wiem.
Dziewczynki, upiekłam chleb klasyczny z mojej książeczki . I tak oto on wygląda:
![]()
![]()
Spróbowałam. Pycha.Polecam
- Dołączył: 2009-09-15
- Miasto: Konin
- Liczba postów: 13219
17 kwietnia 2010, 19:01
Był jeszcze gorący jak go kroiłam stąd małe poszarpanie
- Dołączył: 2009-09-15
- Miasto: Konin
- Liczba postów: 13219
17 kwietnia 2010, 19:46
Jakby ktoś miał ochotę upiec taki sam to podaję moje modyfikacje i sposób wykonania..
drożdże rozkruszyłam ( miałam 19 g i wyrosło pod szybę ), połączyłam z ciepłym mlekiem od razu i wlałam do wiaderka, potem wrzuciłam 2 łyżki masła ( nie wiem jak z margaryną będzie ), 2 łyżki cukru, 1,5 łyżeczki soli, pomajtałam wiaderkiem żeby wszystko się wymieszało, na to wsypałam 500 g mąki ( w przepisie jest 600g) i gotowe. Program kruche, skórka najciemniejsza, waga 750g.
Mój mąż zapowiedział że teraz chce tylko taki i że nawet jego szczęki pokonały skórkę.
17 kwietnia 2010, 20:29
Jolu ślicznie i smakowicie wygląda twój chlebek.
Faktycznie,myślę,że po upieczeniu jednego bochenka trzeba poczekać na ostudzenie maszyny i dopiero wtedy nastawić następny.
Przepraszam, nie przywitałam się , ale tak zachwycił mnie ten chlebek.
- Dołączył: 2008-12-20
- Miasto: Przy Szosie
- Liczba postów: 31256
17 kwietnia 2010, 20:40
Dzięki Jolu. A jaką mąkę dawałaś?, bo widzę, że chlebek jest jasny.