- Dołączył: 2007-11-09
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 7161
13 marca 2010, 18:42
Jolu..ja korzystam z gotowego ciasta tzn.z proszku....lubię kruche i na to jabłka.
- Dołączył: 2009-09-15
- Miasto: Konin
- Liczba postów: 13219
13 marca 2010, 18:54
Helanka ratuj, ta śmietana się nie za bardzo ścina. No nie leje się ale jest rzadka.Robiłam podobnie jak Ty. śmietana kremówka ale nie miałam fixa tylko śnieżkę . Może była już stara bo trochę leżała. Nie sprawdziłam. Co robić. Już mi się chce to jakoś zebrać i polać galaretką. Ratunku. Synuś będzie nie pocieszony.
- Dołączył: 2009-09-15
- Miasto: Konin
- Liczba postów: 13219
13 marca 2010, 18:55
Grażynka, dziękuje za nicka do p. Doroty. Już się wpisałam. Bardzo sympatyczny od niej dostałaś list. To chyba fajna babka.
- Dołączył: 2009-12-28
- Miasto:
- Liczba postów: 4415
13 marca 2010, 18:57
Nie ma czego zazdroscic Helenko, takie cos zdarza mi sie nieczesto.
- Dołączył: 2009-09-15
- Miasto: Konin
- Liczba postów: 13219
13 marca 2010, 18:58
Witaj Basiu, dzisiaj jak widzę , dzień galaretkowo - szarlotkowy. Ja właśnie piekę bułeczki tuńczykowe w nowych foremkach. Już jedna partia wyszła. Fajnie wyglądają jako różyczki. Zrobię fotkę jak te drugie się upieką. Wyszło 12 sztuk.
- Dołączył: 2007-11-09
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 7161
13 marca 2010, 18:58
OK. fajnie byłoby gdyby zaczęła prowadzić swój pamiętnik.Zobacz jaki zbieg okoliczności.Ona kiedyś mówiła , że uwielbia internet...gry itp......ale że mój wpis przeczytała?.......
- Dołączył: 2009-12-28
- Miasto:
- Liczba postów: 4415
13 marca 2010, 19:00
A moze dodaj troche zelatyny????????????????
- Dołączył: 2009-09-15
- Miasto: Konin
- Liczba postów: 13219
13 marca 2010, 19:32
Basiu ale jak zebrać , dodać i wlać z powrotem? Poproszę o szczegółowe instrukcje bo ja tylko tak potrafię :))
- Dołączył: 2009-12-28
- Miasto:
- Liczba postów: 4415
13 marca 2010, 19:36
Chyba bym tak zrobila, albo zrobila nowa, ale juz z zelatyna.