3 sierpnia 2006, 17:07
co ma bardzo malo kalorii a zapycha zoladek nadlugo? ja wiem tylko ze jablka i duze ilosci arbuza...zna ktos cos jeszcze????
3 sierpnia 2006, 20:20
jeju, to moze wcale nie jesc .. albo nawet nie oddychac, bo zaraz uznamy, ze powietrze tez ma kalorie :/ proponuje sie polozyc na lozku z woda i tak zyc miesiacami :/ nie popadajmy w paranoje :/
wole otreby niz chipsy czy czekolade ..
bym zielonej herbaty tez musiala nie pic, bo ma 3 kalorie, a to przeciez masakrycznie duzo ;O ale co z tego, ze pomaga schudnac ;O tak samo jest z otrebami :/
3 sierpnia 2006, 21:36
bardzo dobrze zapychają jabłuszka
3 sierpnia 2006, 21:40
dobrym zapychaczem dla mnie jest fasolka szparagowa,ma tylko 35 kalorii w 100 gr. a jest lekka jak piorko i mozna jej duuuuzo zjesc
4 sierpnia 2006, 09:38
a na mnie dziala najlepiej brukselka.Jak kupuje np mrozona 450 gr Hortexu to nie wiem jak bym byla glodna to nie zjem tej paczki do konca.a kalorii na raczej malo
- Dołączył: 2006-06-01
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 4842
4 sierpnia 2006, 12:50
a ja popieram otręby... róźniste, najbardziej lubię ze śliwką, naprawdę świetnie zapychają i co najwaźniejsze dla mnie regulują pracę jelit, dzięki temu wciąż czuję się lekka :) biegam do łazienki za poważniejszą potrzebą dwa razy dziennie a brzuszek jest płaski, nie ma wzdęć (a wcześniej mi się zdarzały) i w jelitkach nic nie zalega :) Otręby górą :)
- Dołączył: 2005-11-01
- Miasto:
- Liczba postów: 1328
4 sierpnia 2006, 17:15
Hehe, Beata 3 lyzki otrab maja 120 kcal!
A platki owsiane tak samo sie sprawdzaja?
6 sierpnia 2006, 11:30
3 łyżki otrębów mają 120 kcal??!! Chyba chochle :|
Specjalnie zważyłam- 3 łyżki to 12 g.
Biorąc pod uwagę, że w tych, które ja posiadam jest 230 kcal na 100 gram, wychodzi, że 3 łyżki mają ok. 27 kcal. Do 120 to im jeszcze daleeeeko.
A dziewczyny tu pisały o jakiś mniej kalorycznych...
A- błonnik roślinny zawarty w otrębach hamuje uczucie łaknienia, należy więc go stosować w dietach odchudzających.
I nieprawda, że nie mają smaku i są tylko zbędnymi kaloriami. Ja dodaję do maślanki lub jogurtu i bardzo mi to smakuje.