- Dołączył: 2005-11-14
- Miasto: Szczecin
- Liczba postów: 1246
22 listopada 2005, 10:19
Składniki:
-mała puszeczka koncentratu pomidorowego
-3 szklanki wody (ja daje więcej)
-główka kapusty
-3duże cebule
-seler naciowy
-1por
-2papryki
-sól,pieprz,papryka,pietruszka,ostry sos np.sojowy.
Warzywa poszatkować na małe kawałeczki,zalać wodą i gotować 10 min. na ostrym ogniu. Następnie dodać koncentrat i gotować na małym ogniu do miękkości.(ja to wszystko miksuje i zabieram w termosie do pracy)Zupę można jeść ile się chce i kiedy się chce)
23 listopada 2005, 09:22
cześć mozesz przesłać meilem przepis na tę zupkę dzięki Iza
23 listopada 2005, 09:49
Ja tez poprosilabym o przeslanie tego przepisu na moj adres emailowy. Z gory dzieki:)
23 listopada 2005, 16:51
ja mam jeszcze jeden sposob na pozbycie sie 7 kilogramow .stosuje to ale nie mozna przeginac w tydzien 7 kilo mniej
przepis
100 gram gotowanego miea trzy razy dziennie i po kazdym posilku wypic zielona herbate gwarantuje dobry sposob przed sylwestrem
23 listopada 2005, 20:39
Moja zupa wyglada tak
Gotujemy dwie albo jedna duza piers z kurczaka, w wodzie dodajemy listek laurowy i co tam chcecie z przypraw tylko nie sol.
Po ugotowaniu kroimy w male kawalki.
Na paltelnie wlewamy 1 lyzke oliwy i dodajemy pare zabkow zgniecionego czosnku i celule pokrojona w male kawalki kiedy sa juz zeszklone dodajemy warzywa z mrozonki ile tam chcecie. Mieszamy i przykrywamy niech sie dusza ok 8 min.
W tym czasie : jesli mozecie kupic to wywar Camebella albo Knora - bulion z kurczaka o malej zawartosci soli - jesli nie macie mozliwosci kupna to wode z gotowanego kurczaka przecedzic i dodac : warzywa i kurczaka, nastepnie dodac jesli lubicie np bambus z puszki, grzybki i najwazniejsze szpinak. Gotujemy chwilke i na samym koncu dodajemy mala puszke pomidorow zmiksowanych w mikserze. Wybierzcie te z mala zawartoscia sodu. Na samym koncu dodajemy ziola prowansalskie. Jesli komus jest to za malo slone dodac mozna troszke soli.
Ja gotuje caly gar wielki i zaraz po ugotowaniu wkladam do lodowki - goracy garnek ( nie rozwijaja sie bakterie). Jem dwa razy dziennie na lunch i obiad. Zupa ma proteiny i jest pozywna. Musi byc bardzo gesta. Smakuje wysmienicie, zapycha i ma 150 kcal na pol kg. Obliczylam. Jak wam sie znudzi jakas mieszanka sprobujcie z inna ale szpinak i pomidory musza byc tak samo jak miesko.
Polecam, pachnie i smakuje jak wloska minestrone. Jedzcie ja goraca pomalu. Nie gotujcie za dlugo by warzywa byly kruche. Ja z trudem jem miske ( jesli jem goraca i wolno gryze) a czuje sie jak bym zjadla byka.
- Dołączył: 2005-11-14
- Miasto: Szczecin
- Liczba postów: 1246
24 listopada 2005, 17:41
Fajna zupinka jak uporam się z moją, (bo mam jeszcze 3 słoiki) to zabieram się do gotowania nowej z twojego przepisu. A składniki zawarte w niej bardzo mi odpowiadają.Można w słoiczku czy termosie zabrać do pracy. Treściwa i na zimowy czas - ciepły posiłek gotowy.Jak to mówi młodzież SUPER!!!!:hot:
- Dołączył: 2005-11-09
- Miasto: Sosnowiec
- Liczba postów: 14
25 listopada 2005, 10:21
Tak, ja sama na kapuścianej diecie - jej podstawą jest zupa kauściana jedzona przez siedem dni bez ograniczeń- scudłam bez uczucia głodu 3 kg. Pozdrawiam:hot:
25 listopada 2005, 18:34
Do wiedżmyPL, dzieki za ten przepis mam nadzieje że będzie mi smakowała, słuchaj a gdzie mozna kupic bulion CAMEBELLA - nie spotkałam się z takim
26 listopada 2005, 10:39
mam jeszcze dwa pytania, co jadasz wogle oprócz tej zupy w ciagu dnia? czy mozna jeść tę cudowną zupkę na zimno? zastanawiam się nad braniem termosu do pracy ewentualnie pa
- Dołączył: 2007-08-31
- Miasto: Mszczonów
- Liczba postów: 1990
7 września 2008, 11:41
kapuścianke jadałam zimną i było oki