- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
29 stycznia 2009, 21:28
1 lutego 2009, 16:01
1 lutego 2009, 16:02
1 lutego 2009, 16:04
1 lutego 2009, 16:07
1 lutego 2009, 16:08
1 lutego 2009, 16:09
1 lutego 2009, 16:10
1 lutego 2009, 16:11
Kurczak z młodą marchewką Czas wykonania: 30 min Trudność: normalne Koszt: normalne |
Składniki: Marchew 45 g (½ średniej) Mięso z piersi kurczaka bez skóry 75 g Mąka pszenna. typ 500 2 g (niecała łyżeczka) Mleko spożywcze 0.5 % tłuszczu 50 g (4 łyżki) Oliwa z oliwek 2 g (niecała łyżeczka) Cebula 50 g (½ średniej) Koper ogrodowy 1 g (niecała łyżeczka) Przyprawy: Pieprz czarny, zmielony 1 g (1 szczypta) Sól biała 1 g (½ szczypty) |
Instrukcje: 1. Mięso umyć w zimnej wodzie, posypać solą, pieprzem i podsmażyć na patelni bez tłuszczu. 2. Cebulę obrać, pokroić w talarki, podsmażyć na rozgrzanym oleju, posypać mąką i jeszcze chwilę trzymać na ogniu. 3. Umyć marchew, obrać i pokroić w plasterki. 4. Do cebuli dodać mięso, pokrojoną marchew i mleko. 5. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez kilkanaście minut. 6. Potrawę podawać z drobno pokrojonym koperkiem. |
1 lutego 2009, 16:17
Wiesz co przegladam te przepisy i jestem zalamana same takie potrawy, ze wiekszosc skladnikow nie mozesz tu dostac albo mozesz dostac tylko nie wiem jak sie nazywaja.