Temat: Aby do celu...

Jak co roku- z nowym rokiem- nowym krokiem, postanawiam schudnąć 😁😎 

Czy są tutaj chętne dziewczyny, które chcą pozbyć się nadmiernych kilogramów, ale też wymienić się doświadczeniem i okazać wsparcie, a kiedy trzeba, to i ustawić do pionu koleżanki, które schodzą z dobrych torów? 😉

Piszcie jakie macie postanowienia... ile ważycie, jakie są Wasze cele wagowe i żywieniowe...

Pasek wagi

Zoanne napisał(a):

Songbird napisał(a):

Zoanne napisał(a):

gordita2021 napisał(a):

u mnie dziś pierwszy dzień okresu i znowu 90.6... mam nadzieję, że wkrótce zobaczę upragnione 8 z przodu. 

Dzis będę mieć kopytka na obiad, ktoś ma jakiś pomysł z czym toto zjeść, żeby nie  z tłustym masłem?? Myślałam o kefirze, bo zazwyczaj ruskie pierogi posypuje pietruszka i popijam kefirem, ale nie wiem czy będą dobre.... 

Hej, wiem że juz dawno pytałaś, ale może przyda sie na przyszłośc. Mam super przepis na fit danie z kopytkami. Danie jest z diety od dietetyczki ;)

KOPYTKA ZAPIEKANE Z MOZZARELLĄ Kopytka  - 200 g , Rukola Vital fresh - 25 g ,  Cebula czerwona - 20 g , Ser, parmezan - 12 g, Pomidor - 120 g , Ocet balsamiczny - 3 g ,Zioła prowansalskie - 3 g , Bazylia (suszona) - 8 g ,Cukinia - 300 g , Rozmaryn - 8 g , Mozzarella light - 63 g ,Oliwa z oliwek - 5 g , Sól biała - 2 g , Pieprz czarny mielony - 2 g , Czosnek - 10 g ,, 1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni, funkcja góra-dół. 2. Pomidora pokrój w grube plastry. Cukinię pokrój w cienkie talarki. W naczyniu żaroodpornym wymieszaj podgotowane kopytka z cukinią, cienko pokrojoną cebulą, octem balsamicznym i oliwą. Na wierzchu ułóż pomidory. 3. Dopraw solą, pieprzem, rozmarynem, ziołami prowansalskimi. 4. Wstaw naczynie do piekarnika na 15 min. Mozzarellę porwij na kawałki ? możesz włożyć ją do naczynia na ok. 5 min przed końcem pieczenia. 5. Przed jedzeniem posyp danie parmezanem i rukolą. Polecam. 

I jeszcze inny przepis: 

SAŁATKA Z KLUSECZKAMI NA WŁOSKĄ NUTĘ  Kopytka - 150 g, Sałata lodowa - 40 g , Oliwki czarne - 20 g (można pominąć) ) Suszone pomidory (w oleju z ziołami, odsączone) - 15 g , Pomidory koktajlowe - 100 g , Cebula czerwona - 15 g , Szynka parmeńska (Prosciutto) - 10 g , Mix sałat Vital Fresh ( z biedry) - 75 g (1 x Opakowanie) , zielone pesto 15g  1. Kopytka pokrój na mniejsze kawałki. Ugotuj w osolonej wodzie. 2. Odcedź kopytka, wymieszaj z  pesto. 3. Pokrój oliwki, suszone pomidory, pomidorki koktajlowe, szynkę i cebulę (w cienkie pióra). 4. Wymieszaj mix sałat, sałatę lodową, warzywa, szynkę i kopytka z pozostałą częścią

Super przepisy. Koniecznie muszę je wypróbować :) A masz może do nich wyliczone kcal i makra?

Tak,  ale tylko na pierwsze danie , bo drugie było połączone z porcja lodów i podane mam przez dietetyczkę na te dwa dania razem. 

1 danie:  K:650.3 / Białko:31.6 / Tłuszcze :19.2 / Węgle Przyswajalne:79.8 / Błonnik:12.5 / Wymienniki węglowodanowe :7.9

przepisy wyglądają na bardzo smaczne 

u mnie dzisiaj na obiad był gulasz z piersi kurczaka z kaszą gryczaną i warzywami 

w końcu kupiłam zmywarkę na raty 0% i teraz Piotruś ja próbuje podłączyć, aaaa i mieszkamy razem 2 tyg no teraz zostało już tylko 1.5 tyg, ale jestem już prawie że pewna swojej decyzji 💞




Pasek wagi

deszcz_slonce napisał(a):

Zoanne napisał(a):

Songbird napisał(a):

Zoanne napisał(a):

gordita2021 napisał(a):

u mnie dziś pierwszy dzień okresu i znowu 90.6... mam nadzieję, że wkrótce zobaczę upragnione 8 z przodu. 

Dzis będę mieć kopytka na obiad, ktoś ma jakiś pomysł z czym toto zjeść, żeby nie  z tłustym masłem?? Myślałam o kefirze, bo zazwyczaj ruskie pierogi posypuje pietruszka i popijam kefirem, ale nie wiem czy będą dobre.... 

Hej, wiem że juz dawno pytałaś, ale może przyda sie na przyszłośc. Mam super przepis na fit danie z kopytkami. Danie jest z diety od dietetyczki ;)

KOPYTKA ZAPIEKANE Z MOZZARELLĄ Kopytka  - 200 g , Rukola Vital fresh - 25 g ,  Cebula czerwona - 20 g , Ser, parmezan - 12 g, Pomidor - 120 g , Ocet balsamiczny - 3 g ,Zioła prowansalskie - 3 g , Bazylia (suszona) - 8 g ,Cukinia - 300 g , Rozmaryn - 8 g , Mozzarella light - 63 g ,Oliwa z oliwek - 5 g , Sól biała - 2 g , Pieprz czarny mielony - 2 g , Czosnek - 10 g ,, 1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni, funkcja góra-dół. 2. Pomidora pokrój w grube plastry. Cukinię pokrój w cienkie talarki. W naczyniu żaroodpornym wymieszaj podgotowane kopytka z cukinią, cienko pokrojoną cebulą, octem balsamicznym i oliwą. Na wierzchu ułóż pomidory. 3. Dopraw solą, pieprzem, rozmarynem, ziołami prowansalskimi. 4. Wstaw naczynie do piekarnika na 15 min. Mozzarellę porwij na kawałki ? możesz włożyć ją do naczynia na ok. 5 min przed końcem pieczenia. 5. Przed jedzeniem posyp danie parmezanem i rukolą. Polecam. 

I jeszcze inny przepis: 

SAŁATKA Z KLUSECZKAMI NA WŁOSKĄ NUTĘ  Kopytka - 150 g, Sałata lodowa - 40 g , Oliwki czarne - 20 g (można pominąć) ) Suszone pomidory (w oleju z ziołami, odsączone) - 15 g , Pomidory koktajlowe - 100 g , Cebula czerwona - 15 g , Szynka parmeńska (Prosciutto) - 10 g , Mix sałat Vital Fresh ( z biedry) - 75 g (1 x Opakowanie) , zielone pesto 15g  1. Kopytka pokrój na mniejsze kawałki. Ugotuj w osolonej wodzie. 2. Odcedź kopytka, wymieszaj z  pesto. 3. Pokrój oliwki, suszone pomidory, pomidorki koktajlowe, szynkę i cebulę (w cienkie pióra). 4. Wymieszaj mix sałat, sałatę lodową, warzywa, szynkę i kopytka z pozostałą częścią

Super przepisy. Koniecznie muszę je wypróbować :) A masz może do nich wyliczone kcal i makra?

Tak,  ale tylko na pierwsze danie , bo drugie było połączone z porcja lodów i podane mam przez dietetyczkę na te dwa dania razem. 

1 danie:  K:650.3 / Białko:31.6 / Tłuszcze :19.2 / Węgle Przyswajalne:79.8 / Błonnik:12.5 / Wymienniki węglowodanowe :7.9

przepisy wyglądają na bardzo smaczne 

u mnie dzisiaj na obiad był gulasz z piersi kurczaka z kaszą gryczaną i warzywami 

w końcu kupiłam zmywarkę na raty 0% i teraz Piotruś ja próbuje podłączyć, aaaa i mieszkamy razem 2 tyg no teraz zostało już tylko 1.5 tyg, ale jestem już prawie że pewna swojej decyzji ?

Zmywarka to świetna sprawa. Naprawdę czasem mega oszczędność czasu  w moim przypadku przy pięcioosobowej rodzince 🤪 i stercie naczyn. Także myślę że będziesz zadowolona z zakupu... 

Zoanne napisał(a):

gordita2021 napisał(a):

u mnie dziś pierwszy dzień okresu i znowu 90.6... mam nadzieję, że wkrótce zobaczę upragnione 8 z przodu. 

Dzis będę mieć kopytka na obiad, ktoś ma jakiś pomysł z czym toto zjeść, żeby nie  z tłustym masłem?? Myślałam o kefirze, bo zazwyczaj ruskie pierogi posypuje pietruszka i popijam kefirem, ale nie wiem czy będą dobre.... 

Hej, wiem że juz dawno pytałaś, ale może przyda sie na przyszłośc. Mam super przepis na fit danie z kopytkami. Danie jest z diety od dietetyczki ;)

KOPYTKA ZAPIEKANE Z MOZZARELLĄ Kopytka  - 200 g , Rukola Vital fresh - 25 g ,  Cebula czerwona - 20 g , Ser, parmezan - 12 g, Pomidor - 120 g , Ocet balsamiczny - 3 g ,Zioła prowansalskie - 3 g , Bazylia (suszona) - 8 g ,Cukinia - 300 g , Rozmaryn - 8 g , Mozzarella light - 63 g ,Oliwa z oliwek - 5 g , Sól biała - 2 g , Pieprz czarny mielony - 2 g , Czosnek - 10 g ,, 1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni, funkcja góra-dół. 2. Pomidora pokrój w grube plastry. Cukinię pokrój w cienkie talarki. W naczyniu żaroodpornym wymieszaj podgotowane kopytka z cukinią, cienko pokrojoną cebulą, octem balsamicznym i oliwą. Na wierzchu ułóż pomidory. 3. Dopraw solą, pieprzem, rozmarynem, ziołami prowansalskimi. 4. Wstaw naczynie do piekarnika na 15 min. Mozzarellę porwij na kawałki ? możesz włożyć ją do naczynia na ok. 5 min przed końcem pieczenia. 5. Przed jedzeniem posyp danie parmezanem i rukolą. Polecam. 

I jeszcze inny przepis: 

SAŁATKA Z KLUSECZKAMI NA WŁOSKĄ NUTĘ  Kopytka - 150 g, Sałata lodowa - 40 g , Oliwki czarne - 20 g (można pominąć) ) Suszone pomidory (w oleju z ziołami, odsączone) - 15 g , Pomidory koktajlowe - 100 g , Cebula czerwona - 15 g , Szynka parmeńska (Prosciutto) - 10 g , Mix sałat Vital Fresh ( z biedry) - 75 g (1 x Opakowanie) , zielone pesto 15g  1. Kopytka pokrój na mniejsze kawałki. Ugotuj w osolonej wodzie. 2. Odcedź kopytka, wymieszaj z  pesto. 3. Pokrój oliwki, suszone pomidory, pomidorki koktajlowe, szynkę i cebulę (w cienkie pióra). 4. Wymieszaj mix sałat, sałatę lodową, warzywa, szynkę i kopytka z pozostałą częścią

Super przepisy. Dziękuję za pomysł. Już wiem co zaserwuję na jeden z obiadów w tym tygodniu. Choć naprawdę nie mam pomysłów. Codziennie gotuje coś, ale mam wrażenie jednak ze ciągle jedno i to samo. Nie mam pomysłu na coś nowego i ciekawego. Dziewczyny jeśli macie jakieś fajne propozycje lub ciekawe strony z przepisami dajcie znać. Może zainspirujemy się nawzajem 😀 Pozdrawiam... uciekam stąd bo zaczynam głodna siw robić hihi. Dobranoc 🤗.

Zoanne napisał(a):

Songbird napisał(a):

Zoanne napisał(a):

gordita2021 napisał(a):

u mnie dziś pierwszy dzień okresu i znowu 90.6... mam nadzieję, że wkrótce zobaczę upragnione 8 z przodu. 

Dzis będę mieć kopytka na obiad, ktoś ma jakiś pomysł z czym toto zjeść, żeby nie  z tłustym masłem?? Myślałam o kefirze, bo zazwyczaj ruskie pierogi posypuje pietruszka i popijam kefirem, ale nie wiem czy będą dobre.... 

Hej, wiem że juz dawno pytałaś, ale może przyda sie na przyszłośc. Mam super przepis na fit danie z kopytkami. Danie jest z diety od dietetyczki ;)

KOPYTKA ZAPIEKANE Z MOZZARELLĄ Kopytka  - 200 g , Rukola Vital fresh - 25 g ,  Cebula czerwona - 20 g , Ser, parmezan - 12 g, Pomidor - 120 g , Ocet balsamiczny - 3 g ,Zioła prowansalskie - 3 g , Bazylia (suszona) - 8 g ,Cukinia - 300 g , Rozmaryn - 8 g , Mozzarella light - 63 g ,Oliwa z oliwek - 5 g , Sól biała - 2 g , Pieprz czarny mielony - 2 g , Czosnek - 10 g ,, 1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni, funkcja góra-dół. 2. Pomidora pokrój w grube plastry. Cukinię pokrój w cienkie talarki. W naczyniu żaroodpornym wymieszaj podgotowane kopytka z cukinią, cienko pokrojoną cebulą, octem balsamicznym i oliwą. Na wierzchu ułóż pomidory. 3. Dopraw solą, pieprzem, rozmarynem, ziołami prowansalskimi. 4. Wstaw naczynie do piekarnika na 15 min. Mozzarellę porwij na kawałki ? możesz włożyć ją do naczynia na ok. 5 min przed końcem pieczenia. 5. Przed jedzeniem posyp danie parmezanem i rukolą. Polecam. 

I jeszcze inny przepis: 

SAŁATKA Z KLUSECZKAMI NA WŁOSKĄ NUTĘ  Kopytka - 150 g, Sałata lodowa - 40 g , Oliwki czarne - 20 g (można pominąć) ) Suszone pomidory (w oleju z ziołami, odsączone) - 15 g , Pomidory koktajlowe - 100 g , Cebula czerwona - 15 g , Szynka parmeńska (Prosciutto) - 10 g , Mix sałat Vital Fresh ( z biedry) - 75 g (1 x Opakowanie) , zielone pesto 15g  1. Kopytka pokrój na mniejsze kawałki. Ugotuj w osolonej wodzie. 2. Odcedź kopytka, wymieszaj z  pesto. 3. Pokrój oliwki, suszone pomidory, pomidorki koktajlowe, szynkę i cebulę (w cienkie pióra). 4. Wymieszaj mix sałat, sałatę lodową, warzywa, szynkę i kopytka z pozostałą częścią

Super przepisy. Koniecznie muszę je wypróbować :) A masz może do nich wyliczone kcal i makra?

Tak,  ale tylko na pierwsze danie , bo drugie było połączone z porcja lodów i podane mam przez dietetyczkę na te dwa dania razem. 

1 danie:  K:650.3 / Białko:31.6 / Tłuszcze :19.2 / Węgle Przyswajalne:79.8 / Błonnik:12.5 / Wymienniki węglowodanowe :7.9

Super, dziękuje bardzo :)

U mnie wczoraj wieczorem poszła głowica, która ciepłą wodę odkręca i zakręca, więc musiałam główny zawór zakręcić. I tym sposobem o 6 ruszyłam na siłownię, żeby prysznic przed pracą wziąć ;p a jak już tam byłam to 40 min cardio wpadło z rana :)

Pasek wagi

Songbird napisał(a):

Zoanne napisał(a):

Songbird napisał(a):

Zoanne napisał(a):

gordita2021 napisał(a):

u mnie dziś pierwszy dzień okresu i znowu 90.6... mam nadzieję, że wkrótce zobaczę upragnione 8 z przodu. 

Dzis będę mieć kopytka na obiad, ktoś ma jakiś pomysł z czym toto zjeść, żeby nie  z tłustym masłem?? Myślałam o kefirze, bo zazwyczaj ruskie pierogi posypuje pietruszka i popijam kefirem, ale nie wiem czy będą dobre.... 

Hej, wiem że juz dawno pytałaś, ale może przyda sie na przyszłośc. Mam super przepis na fit danie z kopytkami. Danie jest z diety od dietetyczki ;)

KOPYTKA ZAPIEKANE Z MOZZARELLĄ Kopytka  - 200 g , Rukola Vital fresh - 25 g ,  Cebula czerwona - 20 g , Ser, parmezan - 12 g, Pomidor - 120 g , Ocet balsamiczny - 3 g ,Zioła prowansalskie - 3 g , Bazylia (suszona) - 8 g ,Cukinia - 300 g , Rozmaryn - 8 g , Mozzarella light - 63 g ,Oliwa z oliwek - 5 g , Sól biała - 2 g , Pieprz czarny mielony - 2 g , Czosnek - 10 g ,, 1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni, funkcja góra-dół. 2. Pomidora pokrój w grube plastry. Cukinię pokrój w cienkie talarki. W naczyniu żaroodpornym wymieszaj podgotowane kopytka z cukinią, cienko pokrojoną cebulą, octem balsamicznym i oliwą. Na wierzchu ułóż pomidory. 3. Dopraw solą, pieprzem, rozmarynem, ziołami prowansalskimi. 4. Wstaw naczynie do piekarnika na 15 min. Mozzarellę porwij na kawałki ? możesz włożyć ją do naczynia na ok. 5 min przed końcem pieczenia. 5. Przed jedzeniem posyp danie parmezanem i rukolą. Polecam. 

I jeszcze inny przepis: 

SAŁATKA Z KLUSECZKAMI NA WŁOSKĄ NUTĘ  Kopytka - 150 g, Sałata lodowa - 40 g , Oliwki czarne - 20 g (można pominąć) ) Suszone pomidory (w oleju z ziołami, odsączone) - 15 g , Pomidory koktajlowe - 100 g , Cebula czerwona - 15 g , Szynka parmeńska (Prosciutto) - 10 g , Mix sałat Vital Fresh ( z biedry) - 75 g (1 x Opakowanie) , zielone pesto 15g  1. Kopytka pokrój na mniejsze kawałki. Ugotuj w osolonej wodzie. 2. Odcedź kopytka, wymieszaj z  pesto. 3. Pokrój oliwki, suszone pomidory, pomidorki koktajlowe, szynkę i cebulę (w cienkie pióra). 4. Wymieszaj mix sałat, sałatę lodową, warzywa, szynkę i kopytka z pozostałą częścią

Super przepisy. Koniecznie muszę je wypróbować :) A masz może do nich wyliczone kcal i makra?

Tak,  ale tylko na pierwsze danie , bo drugie było połączone z porcja lodów i podane mam przez dietetyczkę na te dwa dania razem. 

1 danie:  K:650.3 / Białko:31.6 / Tłuszcze :19.2 / Węgle Przyswajalne:79.8 / Błonnik:12.5 / Wymienniki węglowodanowe :7.9

Super, dziękuje bardzo :)

U mnie wczoraj wieczorem poszła głowica, która ciepłą wodę odkręca i zakręca, więc musiałam główny zawór zakręcić. I tym sposobem o 6 ruszyłam na siłownię, żeby prysznic przed pracą wziąć ;p a jak już tam byłam to 40 min cardio wpadło z rana :)

gratukuje! wiatr nie urwał ci głowy? u nas niesamowicie wieje. 

Pasek wagi

Jakie macie plany w związku z Tłustym Czwartkiem? 

Pasek wagi

deszcz_slonce napisał(a):

Songbird napisał(a):

Zoanne napisał(a):

Songbird napisał(a):

Zoanne napisał(a):

gordita2021 napisał(a):

u mnie dziś pierwszy dzień okresu i znowu 90.6... mam nadzieję, że wkrótce zobaczę upragnione 8 z przodu. 

Dzis będę mieć kopytka na obiad, ktoś ma jakiś pomysł z czym toto zjeść, żeby nie  z tłustym masłem?? Myślałam o kefirze, bo zazwyczaj ruskie pierogi posypuje pietruszka i popijam kefirem, ale nie wiem czy będą dobre.... 

Hej, wiem że juz dawno pytałaś, ale może przyda sie na przyszłośc. Mam super przepis na fit danie z kopytkami. Danie jest z diety od dietetyczki ;)

KOPYTKA ZAPIEKANE Z MOZZARELLĄ Kopytka  - 200 g , Rukola Vital fresh - 25 g ,  Cebula czerwona - 20 g , Ser, parmezan - 12 g, Pomidor - 120 g , Ocet balsamiczny - 3 g ,Zioła prowansalskie - 3 g , Bazylia (suszona) - 8 g ,Cukinia - 300 g , Rozmaryn - 8 g , Mozzarella light - 63 g ,Oliwa z oliwek - 5 g , Sól biała - 2 g , Pieprz czarny mielony - 2 g , Czosnek - 10 g ,, 1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni, funkcja góra-dół. 2. Pomidora pokrój w grube plastry. Cukinię pokrój w cienkie talarki. W naczyniu żaroodpornym wymieszaj podgotowane kopytka z cukinią, cienko pokrojoną cebulą, octem balsamicznym i oliwą. Na wierzchu ułóż pomidory. 3. Dopraw solą, pieprzem, rozmarynem, ziołami prowansalskimi. 4. Wstaw naczynie do piekarnika na 15 min. Mozzarellę porwij na kawałki ? możesz włożyć ją do naczynia na ok. 5 min przed końcem pieczenia. 5. Przed jedzeniem posyp danie parmezanem i rukolą. Polecam. 

I jeszcze inny przepis: 

SAŁATKA Z KLUSECZKAMI NA WŁOSKĄ NUTĘ  Kopytka - 150 g, Sałata lodowa - 40 g , Oliwki czarne - 20 g (można pominąć) ) Suszone pomidory (w oleju z ziołami, odsączone) - 15 g , Pomidory koktajlowe - 100 g , Cebula czerwona - 15 g , Szynka parmeńska (Prosciutto) - 10 g , Mix sałat Vital Fresh ( z biedry) - 75 g (1 x Opakowanie) , zielone pesto 15g  1. Kopytka pokrój na mniejsze kawałki. Ugotuj w osolonej wodzie. 2. Odcedź kopytka, wymieszaj z  pesto. 3. Pokrój oliwki, suszone pomidory, pomidorki koktajlowe, szynkę i cebulę (w cienkie pióra). 4. Wymieszaj mix sałat, sałatę lodową, warzywa, szynkę i kopytka z pozostałą częścią

Super przepisy. Koniecznie muszę je wypróbować :) A masz może do nich wyliczone kcal i makra?

Tak,  ale tylko na pierwsze danie , bo drugie było połączone z porcja lodów i podane mam przez dietetyczkę na te dwa dania razem. 

1 danie:  K:650.3 / Białko:31.6 / Tłuszcze :19.2 / Węgle Przyswajalne:79.8 / Błonnik:12.5 / Wymienniki węglowodanowe :7.9

Super, dziękuje bardzo :)

U mnie wczoraj wieczorem poszła głowica, która ciepłą wodę odkręca i zakręca, więc musiałam główny zawór zakręcić. I tym sposobem o 6 ruszyłam na siłownię, żeby prysznic przed pracą wziąć ;p a jak już tam byłam to 40 min cardio wpadło z rana :)

gratukuje! wiatr nie urwał ci głowy? u nas niesamowicie wieje. 

prawie ;) myślałam, że się popłacze rano jak zobaczyłam ulewę i wichurę ale nie było innego wyjścia 🤷‍♀️

Pasek wagi

gordita2021 napisał(a):

Jakie macie plany w związku z Tłustym Czwartkiem? 

1 do 2 pączków ;p i wyjście na siłownie 😁

Pasek wagi

Songbird napisał(a):

gordita2021 napisał(a):

Jakie macie plany w związku z Tłustym Czwartkiem? 

1 do 2 pączków ;p i wyjście na siłownie ?

max 3 paczki i kilka faworków, a potem solidny marsz na spalenie kalorii 😁

poza tym w Tłusty Czwartek nie tuczy :P

Pasek wagi

No ja się obawiam wzrostu wagi po paczkach... A korci zjeść... Chociaż 2..?

Pasek wagi

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.