Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Naleśnik soczewica czerwona


soczewice przepłukać i przejrzeć czy nie ma domowników ☺️... I potem namoczyć na 15 min dodać resztę i bzyknac mikserem. Przed marzeniem przemierzać zawiesinę. Można robić bez odżywki ale ja podbijamy białko. Patelnia dobrze rozgrzaną musi być. Pierwszego kładę po ciutce oleju. Nakładać masę od środka trzy do czterech łyżek i uformować delikatnie łyżką koło ale tak by zostało ciut miejsca przy rondzie patelni by nie przywarło. Duży ogień. Bez przykrycia pokrywa 👍Pierwszy lubi się psuć ale kolejne idą szybko. Szybko się pieką. Nie zrażać się jak nie wyjdą. Ja zaczynałam robić ta masę jako placuszki. Bo łatwiej przewrócić ale po praktyce robię naleśniki. Wskazówka jak naleśnik dostaje takich pęcherzyków pustych prawdopodobnie można go już brzegiem delikatnie podważyć i za chwilę puknąć na drugą stronę. 

ostatnia wersja to naleśnik posmarowany łyżka masła orzechowego i cały banan do środka. Mniam. Jutro je będę smażyć.

  • Cukiereczek26

    Cukiereczek26

    1 września 2024, 19:39

    Dziękuję, screen zrobiony 😁

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.