Dzień I
Śniadanie I:
- 2 kromki chleba razowego bez masła,
- 2 plasterki szynki z indyka,
- cykoria.
Śniadanie II:
- pomarańcza.
Obiad:
- kasza gryczana,
- kotlety mielone z indyka z otrębami, gotowane na parze,
- brokuły gotowane,
- szklanka maślanki naturalnej.
Kolacja:
- 2 tosty pełnoziarniste z tuńczykiem z puszki w sosie własnym i oliwkami czarnymi.
Dzień II
Śniadanie I:
- muesli naturalne z jogurtem naturalnym z malinami.
Śniadanie II:
- szklanka soku warzywnego.
Obiad:
- zupa krem z zielonego groszku z ziarnami słonecznika,
- sałatka owocowa (kiwi, pomarańcza, jabłko, ananas).
Kolacja:
- 2 kromki chleba sitkowego,
- twarożek z sera chudego ze szczypiorkiem i rzodkiewką.
Dzień III
Śniadanie I:
- serek ziarnisty light ze skrojoną papryką,
- kromka chleba pumpernikla.
Śniadanie II:
- koktajl mleczno-bananowy.
Obiad:
- dorsz pieczony z czosnkiem,
- ryż dziki,
- surówka z kwaszonej kapusty z marchewką.
Kolacja:
- sałatka z awokado, rukolą, pomarańczą, pomidorkami koktajlowymi i oliwą z oliwek.
Dzień IV
Śniadanie I:
- owsianka z owocami (np. z brzoskwinią).
Śniadanie II:
- małe opakowanie jogurtu naturalnego z ziarnami.
Obiad:
- makaron razowy,
- leczo warzywne z czosnkiem i pietruszką.
Kolacja:
- sałatka tropikalna (pół gotowanej piersi z kurczaka bez skóry, pół łodygi selera, pół mango, 2 plasterki ananasa z puszki, 1 łyżeczka curry, 3 łyżki jogurtu naturalnego, posiekany szczypiorek).
Dzień V
Śniadanie I:
- 2 kromki chleba graham,
- 2 plasterki łososia wędzonego,
- cykoria.
Śniadanie II:
- duże jabłko,
- baton muesli.
Obiad:
- zupa jarzynowa na wywarze warzywnym zabielana jogurtem naturalnym.
Kolacja:
- bułka pełnoziarnista z pomidorem skropionym oliwą z oliwek (łyżeczka), czosnkiem granulowanym i z serem mozzarella – zapiekana.
Dzień VI
Śniadanie I:
- muesli naturalne z mlekiem 1,5%.
Śniadanie II:
- garść moreli suszonych.
Obiad:
- ryba po grecku,
- ryż długoziarnisty,
- sałata lodowa z olejem słonecznikowym i ziołami prowansalskimi.
Kolacja:
- pieczone jabłko z cynamonem i jogurtem naturalnym.
Dzień VII
Śniadanie I:
- omlet z warzywami (z 1 jajka).
Śniadanie II:
- szklanka soku grejpfrutowego świeżo wyciskanego.
Obiad:
- cielęcina z grzybami,
- 3 ziemniaki z koperkiem,
- sałatka z pomidorów z oliwą z oliwek.
Kolacja:
- sałatka warzywna (pół szklanki kalafiora surowego, 1/3 cukinii, pół czerwonej papryki, 1 jajko na twardo, 1 pomidor, 5 liści sałaty, łyżeczka oliwy, oregano, natka pietruszki, szczypta soli i pieprz).