Dzisiaj mam brak weny do pisania. Wiec na szybko menu.
Sniadanie: shake proteinowy + kawa
Obiad: wczorajsza zupa kalafiorowa
Przekaska: kawałek batonika orzechowego (dokładnie 1/7 porcji) z przepisu http://kotlet.tv/orzechowe-batoniki-bez-cukru/ . Ja do swojego dodałam 1 łyżeczkę syropu z agawy. Baton zrobiłam z orzechow włoskich, laskowych i obranych migdałow. Zapiekałam całość w formie silikonowej tzw. keksowce o przyblizonych wymiarach (roznica w szerokosci o 1cm). Podzielilam wypiek na 7 cześci i bede sobie codziennie fundowac dawke energii :) Chyba, ze maz sie podlaczy to szybciej zniknie :)
Kolacja: 2 frankfurterki + 5 zapiekanych pieczarek z przepisu http://polki.pl/we-dwoje/zapiekane;pieczarki,artyk... + herbata melisa z pomarancza. Moja modyfikacja co do sera to dałam lekki camembert zamiast zołtego. Ale na 10 sztuk zuzyłam dosłownie 1/4 krazka, wiec na każdą pieczarke wypadało niewiele sera.
Pieczarki przed
i po upieczeniu
tracy261
14 stycznia 2015, 19:20Zawsze mam problem z zapiekaniem pieczarek, bo moim zdaniem są mdłe. Solisz je może albo marynujesz w jakiejś zalewie? A batoniki wyglądają smakowicie - kradnę :) Tylko czy syrop z agawy nie ma obłędnie wysokiego IG?
Ryjek1979
14 stycznia 2015, 19:28Syrop z agawy ma ID 15. Pieczarki niczym nie solilam, ani nie marnowałam. Pieczarki wyszly slonawe od szynki parmenskiej. Nie byly suche, a soczyste.
parla32
13 stycznia 2015, 21:37Urwało mi komentarz :/ super masz przepisy na SB . Będę korzystać. I dzięki wielkie za przyjęcie zaproszenia.
parla32
13 stycznia 2015, 21:36Świetne przepisy