Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Małe mięsne kulki niespodzianki


"Składniki
1 porcja mielonej wołowiny
1 jajko na twardo
1 ząbek czosnku
1 szalotka
2 łodygi natki pietruszki
1 łyżeczka octu balsamicznego
1 łyżeczka sosu sojowego
sól
pieprz

Przygotowanie
Piekarnik nastawić na 180°C. W salaterce rozetrzeć mięso widelcem. Dodać ocet balsamiczny, sos sojowy, natkę, sól i pieprz. Bardzo drobno posiekać czosnek i nieco szalotki i dodać do masy mięsnej. Rozprowadzić masę rękami i ułożyć pośrodku (poszatkowane) jajko na twardo. Zawinąć jajko w mięso. Całość owinąć folią aluminiową i piec przez 15 minut. "

(dietadukan.pl)

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.