Faza naprzemienna
Pyszne gofry Dukana
Składniki
2 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku
1 łyżeczka aromatu miodowego
1 kropla aromatu waniliowego
1 łyżka słodziku w płynie
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 jajko
60 g jogurtu naturalnego 0%
2 krople oleju słonecznikowego
Przygotowanie
Gofrownicę rozgrzać i za pomocą ręcznika papierowego rozprowadzić na niej olej.
Mleko w proszku wymieszać z aromatem miodowym i waniliowym, proszkiem do pieczenia, słodzikiem, roztrzepanym jajkiem oraz jogurtem.
Ciasto ubijać mikserem przez 2 minuty, aż do uzyskania jednolitej masy, po czym wylewać je porcjami na gofrownicę. Gofry podawać bezpośrednio po upieczeniu, gdy jeszcze są ciepłe. Smacznego!
izula67
15 stycznia 2014, 16:07ale mi smaka tym obrazeczkiem zrobilas :)
boska20
14 stycznia 2014, 20:04a ile może mieć kcal taki jeden goferek? bo jak się dopadnę, to koniec ...