Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Zupa brokułowa z łososiem



Zupa brokułowa z łososiem

Składniki

100g wędzonego łososia
500g brokułów
800ml bulionu warzywnego
gałka muszkatołowa
kurkuma
koperek
sól
pieprz


 Przygotowanie

 Brokuły podzielić na różyczki i gotować w lekko osolonej wodzie, aż staną się miękkie. Część z nich odłożyć na bok do ozdoby, a pozostałe zmiksować z bulionem. Przyprawić do smaku. Zupę podawać z kawałkami łososia i udekorowaną różyczkami.

  • Pusior

    Pusior

    14 stycznia 2014, 12:03

    ta zupa naprawdę jest ok, nareszcie znalazłam zastosowanie dla tzw. łososia sałatkowego, który jest już pociachany na kawałeczki i niedrogi

  • chrupki

    chrupki

    12 stycznia 2014, 12:23

    uaaa. Jaka szkoda,że ja dziś ostatni dzień na warzywach.. Właśnie zjadłam krem z dyni,przesolony a czeka na mnie cały gar zupy kapuścianej dziś do wszamania. Kremu z brokułów jeszcze nie jadłam,za to uwielbiam je przygotowane na parze.Ten kolor,chrupkość,smak..Chyba zostało mi z kopenhaskiej tak mi się wydaje. Na następnych warzywach,brokuł ląduje w moim koszyku;)

  • beata.BC

    beata.BC

    9 stycznia 2014, 08:18

    hmm pysznie się zapowiada na pewno ją wypróbuję jutro będzie w moim menu :)

  • wsciekla.mamuska

    wsciekla.mamuska

    9 stycznia 2014, 08:17

    O, mój Boże, jakie pyszności tu u Ciebie widzę o poranku :-)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.