Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
17/2023 FOODBOOK - Briam



Briam pierwszy raz w życiu jadłam kilka miesięcy temu w greckej restauracji w Szczecinie i bardzo mi smakował. Od tego czasu  chciałam spróbować go zrobić, ale jakoś nie mogłam się zebrać. Aż w końcu pomyślałam, że kończy się pomału sezon na bakłażany (które lubię), cukinię  i pomidory to może w końcu spróbuję. I zrobiłam:)

Briam to taka zapiekania warzywna (bakłażany, cukinia,  cebula, pomidory, czosnek , ziemniaki, przyprawy) z oliwą z oliwek.Można dodać do niej  po upieczeniu fetę lub setek typu feta . Jedną rzecz, którą bym zmieniła to ziemniaki przed pieczeniem lekko podgotowałabym, bo pieczone z pomidorami były ciut twarde, ale to kwestia gustu trochę.

  • PACZEK100

    PACZEK100

    20 października 2023, 13:36

    Wygląda pysznie. I samo zdrowie

    • Porzeczka-V

      Porzeczka-V

      20 października 2023, 13:49

      Smakuje też dobrze:)

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.