Briam pierwszy raz w życiu jadłam kilka miesięcy temu w greckej restauracji w Szczecinie i bardzo mi smakował. Od tego czasu chciałam spróbować go zrobić, ale jakoś nie mogłam się zebrać. Aż w końcu pomyślałam, że kończy się pomału sezon na bakłażany (które lubię), cukinię i pomidory to może w końcu spróbuję. I zrobiłam:)
Briam to taka zapiekania warzywna (bakłażany, cukinia, cebula, pomidory, czosnek , ziemniaki, przyprawy) z oliwą z oliwek.Można dodać do niej po upieczeniu fetę lub setek typu feta . Jedną rzecz, którą bym zmieniła to ziemniaki przed pieczeniem lekko podgotowałabym, bo pieczone z pomidorami były ciut twarde, ale to kwestia gustu trochę.
PACZEK100
20 października 2023, 13:36Wygląda pysznie. I samo zdrowie
Porzeczka-V
20 października 2023, 13:49Smakuje też dobrze:)