1.5 kg dyni ( waga po obraniu i usunięciu pestek)
8 łyżek slodizku
1 galaretka pomarańczowa
Dynię pokroić, usunąć środek wraz z pestkami.
Obrać i pokroić na mniejsze kawałki.
Zetrzeć malakserem na drobne wiórki.
Smażyć z cukrem, mieszając, aż zmięknie.
Dodać galaretkę bez cukru, dobrze wymieszać.
Smażyć jeszcze 10 minut.
Przekładać do słoików, od razu zakręcać.
Studzić postawione na zakrętkach.
Kupie dynie, wprawdzie moze byc problem z ta wielka, pomaranczowa,ale mogę kupić te piżmową z której gotuje zupy:)Ona jest słodka nawet bez słodzika:)
No i oczywiscie bedzie mozna to jesc w dni warzywne, jak myslicie?
Buziaki
marta6054
19 stycznia 2011, 21:06jest lustro na całą ścianę, które wyszczupla. Jak ja lubię tam chodzić! Dyrekcja wiedziała, co robi!
magpie101
19 stycznia 2011, 15:56Fajnie masz, ze juz 6 widzisz na wadze! Podziwiam za wytrwalosc w przestrzeganiu dukana!
kwasnaaa
18 stycznia 2011, 17:13według mnie pomysł pierwszorzędny ;D ja sama bardzo lubię dynie, ale tu gdzie mieszkam jest ciężki do niej dostęp zimą ;))