Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Dzień na szósteczkę


Tak jak w tytule dzień wzorcowo wypełniony z wywiązania się  z złożeń i nie wiadomo co najwięcej przyczynia się do utrzymania wagi  ....co prawda z niewielkimi wahaniami paruset gram ... Chyba  za sprawką ćwiczeń które nota bene muszą być bo w pracy zawsze trza się zjawić by coś nie przydażyło się na moim osiedlu...Zielona Dolina baa .... lepsza profilaktyka niż gaszenie pożaru a miejsc zarzewia pełno a płacić za mieszkania też niektórym ciężko i popadają w długi a potem.... ten zły komornik co ich eksmituje  ...ale u nas i tak najtaniej w TBS -ach bo budowane na miejskich terenach i standard  skromny ..bez windy i bajerów i daleko od centrum ale teraz to i miasto zabudową przyszło do nas ...infrastrukturą i komunikacja jak ktoś wozi dupę ja tam wolę kijki NW  i kilometry do przejścia po leśnych duktach na skróty do roboty ...p ile to  jest robota czy pretekst by codziennie zapitalać te 10 km i zaliczać dzień bez wpadki....na wadze...miłego tomek

Tabela wypełniania czynników tygodnia 1-7 czerwca

Tabela wypełniania czynników tygodnia 1-7 czerwca

CzynnikiNormaNPonWt,Śr.

Czw.

Pn.Sob.
poziom kal. jadła*

<1800
kcal/d
1111
post przerywany8/16 h1
11


długość snu8/16 h
1
1


nawodnie**2,6 l/d11
1


utrzymanie docel. wagi74 +/- 1 kg1111


Sumy zalicz. pkt. dziennie
5/65/64/66/6


Sumy narast. pkt. w miesiącumax 180 pkt.5/18010/18014/18020/180


Wypełnienie pkt. w miesiącumaj=
76%
czerw.=lip.=sier.=wrz.=paż=lis.=gru.=

poziom kal. jadła*- ustanawiamy na poziomie kaloryczności by był deficyt po...

kal. jadła -PPM x 1,4- kal.-spalanie ćwiczeń na wyznaczonym sobie poziomie.... u mnie na stabilizacji powinno być te -500 kcal ale jak mamy większe potrzeby redukcji np. 1 kg tygodniowo to powinno być deficytu oki -1000 kcal/d . PPM to Podstawowa Przemiana Materii liczona ze wzoru Benedicta- Harrisa na kalkulatorze PPM z netu na podstawie wagi, wzrostu ,płci oraz wieku.

**nawodnienie -liczone wg wzoru- 0,035 x waga (w litrach)..u mnie to 0,035 x 74=. 2,6 l

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.