Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
RAPORT "OGNIKA tydzień zaliczony na plus




🙋🏼‍♂️TABELA ZALICZANIA ZAKŁADANYCH NORM DZIENNYCH W TRZECIM TYG. STYCZNIA 2024 R

🤦‍♂️CzynnikNormaPon.Wt.Śr.Czw.Pt.Sob.Niedz.
1. Jadło2000kcal

🙂

🙂

🙂

🙂

🙂

🙂🙂
2. Ćwiczenia-500kcal🙂🙂🙂🙂

🙂

🙂
3.Def.kcal-500kcal🙂🙂🙂🙂🙂🙂
4.Nawodnienie2,6 l🙂🙂🙂🙂🙂

5.Utrzymanie (redukcja*)wagi

74 +/- 1kg

🙂

🙂

🙂🙂🙂🙂🙂
WYPEŁNIENIE PROC.NORMpo pkt. 1-5100%100%80%100%80%100%60%

WYZWANIE CHÓD Z KIJKAMI NW

liczone w km narastająco od 01.01.24174,0

186,0

198,0214,7

225,5

236,0242,0

*zamiennie- utrzymanie  lub redukcja wagi   ze względu na zaistniały nasz stan

🙋🏼‍♂️Uwaga: poszczególne normy w powyższej tabeli ustalamy indywidualnie oraz wklejamy emotikonkę "śmieszka" 🙂 gdy... zaliczamy je w danym dniu

🙋🏼‍♂️OBJAŚNIENIA DO PODPUNKTÓW 1-5 POWYŻSZEJ TABELI

PODPUNKT 1:Najskuteczniej wg jednej z dietek z Vitali lub wg zasad podziału BTW i podziału kaloryczności poszczególnych posiłków wg. /mid/49/fid/...

PODPUNKT 3: Deficyt = Jadło- PPM x PAL np. u mnie 2000-2000-500 -Ćwiczenia dający pożądane skutki na wadze

-gdzie PPM wg wz. Benedictina liczonego na e-kalkulatorze -Kalkulatory

-gdzie ustalamy PAL:1,2-bez pracy zawodowej,1,3-przy lekko-intensywniej pracy,1,5 -przy średnio-intensywnej pracy, 1,7 -przy ciężko-intensywniej pracy

PODPUNKT 4: Nawodnienie zgodnie ze wz. Pattona liczonego w litrach =wagax0,035

PODPUNKT 5: Utrzymanie wagi z tolerancją -1 kg jak osiągnęliśmy pożądaną wagę lub narzucone sobie spadki wagi -licząc ze def. 7000kcal da spadek kilograma na wadze np. w miesiącu

🙋🏼‍♂️UWAGA Dodatkowo należałoby przestrzegać długości snu 8 godz., okna żywieniowego- 10 godzin i stosowania codziennych suplementów wg /mid/49/fid/...

Zaleca sie raz na tydzień  post od jadła (oczyszczający) i czyszczenie jelit naparem  z siemienia lnianego z rańca i na noc  +uzupełnienia z rana flory bakteryjnej w kefirze

Wyzwanie chód z kijkami NW -zaliczone odcinki narastająco od początku roczku

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.