Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Damy radę, do Bieguna...oby


hmm to nie byli grzeczni chłopcy tak jak ja by dojść na sam Biegun Południowy i to przed pewnym anglikiem Scottem  co spóźnienie o parę dni zapłacił.... głową .Ja postaram sie dojść do końca roczku i to z kijkami a właściwie już idę od trzech miesięcy . A jak ktoś chce dołączyć nie na sprawy przyjmuje zrzut do wyprawy na każdym etapie byleby dojść do Bieguna Płd. a trasa od wybrzeża do bieguna  liczyła.... oki 1500km a już od września 2023 r. udało mnie sie zaliczyć te 973 km a będzie i ciężej i zimniej i.. damy radę jak Amundsenowi   ze swoimi druhami i.... doszli czego i sobie i wszystkim na trasie życzę-powodzenia 



💁🏼‍♂️ RAPORT "OGNIKA" DO KOŃCA 3 TYGODNIA .PAZDZIERNIKA 2023R
L.P.DNI Z ZALICZENIEM NASTĘPUJĄCEJ NORMY CZYNNIKA SPRZYJAJĄCEGO CHUDNIECIU W TYGODNIU:NARZUCONA NORMAdni w normie w 1 tyg..dni w normie w 2 tyg.dni w normie w3    tyg.dni w normie w 4 tyg.
1🤦‍♂️deficyt w bilansie kal*-2006x😀5x🤷‍♂️6x👍
2🍗 kal. jadła zapewniający powyższy. def,18007x😀6x🤷‍♂️7x👍
3🏃‍♀️ kal.cw. zapewniający powyższy.def,4005x😀5x🤷‍♂️6x👍
4🥛 właściwe nawodnienie**2,6 L7x😀7x🤷‍♂️7x👍
5🥣 czasu  posiłków w godz.:8/16/197x😀7x🤷‍♂️7x👍
6🤳korzystnego składu jadła***17x😀7x🤷‍♂️7x👍
7🤪unikanie produktów niepożądanych****17x😀7x🤷‍♂️6x👍
8👨🏼‍🎓 wystarczającej suplememtacji*****komplet7x😀6x🤷‍♂️6x👍
9😙 właściwej długości snu8h7x😀7x🤷‍♂️7x👍
10🤏🏼codzienne ważenie się z rańca i codzienne podliczanie narastająco powyższych podpunktów z wieczorakomplet badań7x😀7x🤷‍♂️7x👍
PROCWNTOWO
 ZBIORCZO ZALICZENIE CZYNNIKÓW W TYG.
91%87%92%
WAGA ŚR. TYGODNIA73,573,873,5
OCENA WAGI WG. WSKAZNIKA BMIOPTIMUMOPTIMUMOPTIMUM



UWAGA tabelkę matkę ściągamy ze stronki
https://docs.google.com/spread...

Przypisy

*deficyt w bilansie kal- liczone jako różnica jadła-PPM-ćw.-praca lub liczymy za pomocą tabeli kalkulacyjnej na powyższym arkuszu
**właściwe nawodnienie wg wzoru Pattona waga x 0,035 liczona w litrach

*** z podziałem kal. 25% białko i tłuszcze i 50% dla węglowodanów oraz podział kal  śniadania -35%,obiadu- 45% i kolacji- 20%

****  unikanie cukrów prostych, tłuszczy o konfiguracji trans, znajdujące się w margarynach piekarniczych, wyrobach cukierniczych, czekoladowych, zupach i sosach w proszku, przekąskach typu snack oraz posiłkach typu fast food., nadmiaru soli i cholesterolu

*****wystarczającej suplementacji -suplementy naturalne jak napój z kurkumy-2 łyżki 2 łyżki miodu i pół cytryny zalany szklanką wody , kubek borówki amerykańskiej, błonnik 30 gr np. w płatkach owsianych , rosół kolagenowy czy suplementy syntetyczne np w pigułkach witaminy B1,B2,B7,B12 ,C,E,K, omega3 i mikroelementy żelaza cynku, wapnia i miedzi

🙂 tab. "matycę" ściąganą z intranetu jako arkusz kalkulacyjny https://docs.google.com/spreadsheets/d/1eNURQ0RFzhpPb7U2DZC2zJ5mRNLHzuIFB3wqwfbBfUg/edit?usp=sharing

🙂 odnotowując na bieżąco w tygodniu dni z zaliczeniem norm czynników wpływających na chudnięcie

🙂 na koniec tygodnia kopiujemy fragment arkusza -"matryce" zapisujemy na arkuszu jako wartości a następnie powtórnie kopiujemy przetworzoną na wartości matryce i wklejamy do naszego pamiętniczka


  • ognik1958

    ognik1958

    24 października 2023, 09:58

    Wraz z towarzyszami...sam zginą i pociagną innych ..ku przestrodze

  • ognik1958

    ognik1958

    24 października 2023, 09:51

    W drodze powrotnej

  • ognik1958

    ognik1958

    24 października 2023, 09:50

    Dla wyjaśnienia polarnik SCott dotarł do bieguna Południowego już zdobytego przez norwega amundsena dosłownie parę dni później i...zginą w opokach lodu parę dni pozniej

  • ognik1958

    ognik1958

    24 października 2023, 09:48

    Smak klęski i ....przedwczesnej smierci

  • ognik1958

    ognik1958

    24 października 2023, 09:35

    Dzięki może ciut nieskromne ale cóż się robi żeby innych I siebie zmotywować do wysiłku i przestrzec przed porażka jak....decyduje się o walce zbyt późno jak to zrobił ten anglik samo życie poznał.... smak klęski niestety

  • atsok

    atsok

    24 października 2023, 09:17

    Swietne to zdjecie! 🙂

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.