Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Piekarnik mnie nienawidzi. Barki + Kaptury.
Faszerowana papryka low carb


Dzisiaj mam dzień low carb więc na posiłek potreningowy przygotowałam sobie papryki faszerowane mięsem mielonym z indyka i mozarellą. Nagrzałam piekarnik, chcialam szybko wlozyc naczynie żaroodporne i iść robić dzisiejszy trening no i przez nieuwagę znowu się oparzyłam. Bardzo często mi się to zdarza... Masakra i tyle. 

Pomimo oparzonej ręki zwiększyłam dzisiaj ciężar na kaptury więc jestem zadowolona.  Niestety musiałam ćwiczyć bez jednej rękawiczki z powodu oparzenia i musiałam bardziej  uważać przy ćwiczeniach bo  bez rękawiczek lubią mi się ślizgać ręce po gryfie.

A tak wygląda jedna papryka a rozkład b/w/t łączny dla dwóch papryk to:

KCAL 677,0 Białko: 72,3 g Węgle: 23,8 g Tłuszcz:32,5 g

  • ar1es1

    ar1es1

    18 czerwca 2015, 23:59

    O matko,niefajnie to oparzenie wygląda:( Ale widzę,że nie ma wymówek u Ciebie-szacun! Papryki tu też drogie na razie a leczo mi się marzy;)) Pozdrawiam!

  • iness7776

    iness7776

    18 czerwca 2015, 17:10

    Podobnie robię papryki tylko nie daję mozarelli, a mięso mielone mieszam z pieczrkami. Pycha :)

    • nolel123

      nolel123

      18 czerwca 2015, 18:24

      papryki teraz będą coraz tańsze więc trzeba korzystać ;P bo jednak 15zł/kg to bolało mnie przy kasie nawet biorąc pod uwagę, że to mama płaci ;p

  • angelisia69

    angelisia69

    18 czerwca 2015, 17:04

    to zes naladowala do tych papryk skoro tyle kcal :P

    • nolel123

      nolel123

      18 czerwca 2015, 18:23

      koło 180g mięsa mielonego weszło do każdej ;p ale zapycha na długo więc polecam

  • robak.chrobak

    robak.chrobak

    18 czerwca 2015, 16:51

    Ty się oparzyłaś, ja się mocno dźgnęłam takim nożykiem do tapet.. to nie jest nasz dzień :/

    • nolel123

      nolel123

      18 czerwca 2015, 17:02

      haha niektórzy ludzie już tacy są, nawet jak w ciągu dnia mi się nic nie stanie to np w nocy wstając do łazienki zahaczę nogą o sztangę ;p

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.