Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
WO 19/42


Dzień dobry. 

Obudziło mnie słońce. Wcześnie poszłam na spacer, ale było zimno i wróciłam wcześniej niż planowałam. Po południu poszłam ku radości Filuta na drugi spacer. Zajęłam się papierami i prawie w 100% je uporządkowałam. Obejrzałam zaległy, środowy odcinek "Belle Epoque"

Wczorajszy jadłospis: talerz zupy cebulowo- pomidorowej i talerz zupy jarzynowej, spory kawałek lazanii, dwa jabłka, miska surówki z sałaty lodowej, rukoli i soku z cytryny. Wypiłam około dwa litry płynów. Przeszłam z Filutem 7,07 kilometra.

Miłego poniedziałku:)

  • iesz4

    iesz4

    20 marca 2017, 12:12

    Małgosiu jesteś twarda w swych postanowieniach dietowych. Też zanotuję sobie przepis na tą lazanię. Bużka:)

  • mada2307

    mada2307

    20 marca 2017, 09:00

    Jak to lazanii? Z czego ona? Buziaki, Małgosiu.

    • Nieznajoma52

      Nieznajoma52

      20 marca 2017, 09:09

      Składniki: - 1 cukinia - 1 mała marchewka, - 1 mała pietruszka, - kawałek selera, - 2 garście ugotowanego szpinaku, - mielone pomidory lub koncentrat, - 1 ząbek czosnku, - sól, przyprawy ziołowe do pizzy, odrobina pieprzu. Wykonanie: Do przygotowania lazanii można użyć mieszanki warzyw na zupę (paski julien) lub samemu zetrzeć warzywa na tarce. Cukinię kroimy ręcznie lub mandoliną na plastry o grubości ok 2 mm. Dusimy do miękkości oddzielnie szpinak i warzywa tarte lub mrożone. Przyprawiamy je do smaku, solą i pieprzem. Dodatkowo do szpinaku dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek a do warzyw zioła do pizzy. W foremce układamy na spodzie cukinię, na niej warzywa, znów cukinię, szpinak, cukinię, warzywa i tak do wykończenia składników - jednak ostatnia powinna być cukinia. Na niej rozsmarowujemy koncentrat lub zmielone pomidory. Całość zapiekamy w nagrzanym do ok 180 stopni piekarniku przez ok 30 minut. Można na początku przykryć foremkę folią aluminiową i zdjąć ją w połowie pieczenia. Zjadamy na gorąco.

    • mada2307

      mada2307

      20 marca 2017, 09:21

      Czyli cukinia za makaron robi? Zanotuję sobie ten przepis, dzięki.

  • Alianna

    Alianna

    20 marca 2017, 08:52

    Miłego poniedziałku, Małgoś :-)

    • Nieznajoma52

      Nieznajoma52

      20 marca 2017, 09:08

      Dzięki Alu. Dobrego i nie wkurzającego:)

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.