Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
jej wielmożność smakowitość czyli moje podkręcacze
metabolizmu :D


Cześć :)
Tak mnie naszło ostatnio... dość często mam ochotę na zupę-krem z brokułów :) Uwielbiam brokuły w każdej postaci a przecież są to warzywka podkręcające metabolizm... długo jednak zastanawiałam się co do takiego typu zup dodać zamiast groszku ptysiowego, kombinowałam z prażonymi płatkami owsianymi - nawet dość smaczne. Zainspirowana blogiem, o którym wspomniałam w poprzednim wpisie stworzyłam sobie kuleczki nieco przypominające w smaku owsiane ciasteczka, z tą różnicą, że zrobione są z otrębów, białka jajka oraz mnóstwa przypraw: pieprz, papryka ostra, czosnek granulowany :) Są na prawdę otrrrrre, ale idealnie komponują się smakowo z łagodnym i aksamitnym kremem brokułowym :) ZAPRASZAM :




Co do aktywności: odpuściłam bo @ uprzykrza mi życie zdecydowanie bardziej niż standardowo...
Jutro ostatni dzień roku - czas na podsumowania i nowe plany :) jest ich sporo ale wiem, że z Wami się uda, tak jak i w tym roku mi się udało :)
  • Marta11148

    Marta11148

    2 stycznia 2014, 10:58

    Powoem Ci szczeze, ze nie ma duzej roznicy miedzy zdjeciami na forum. Widac, ze cos sie zmienilo ale nie jest jakos strasznie. Ze zdrowiem nie ma zartow i trzeba sie pogodzic z tym, ze czasami trzeba zrobic krok do tylu w jednej dziedzinie aby bylo dobrze w innej. Cialo przyzwyczajone do cwiczen szybko bedzie sie zmieniac wiec niema co narzekac tylko brac sie do roboty! :) Pokaz co potrafisz cieniaku :P Wyzywam Cie na pojedynek :)

  • malutkaaa90

    malutkaaa90

    30 grudnia 2013, 20:43

    brokuly pysznosci:))

  • BedeWalczycDoKonca

    BedeWalczycDoKonca

    30 grudnia 2013, 16:45

    Uwielbiam brokuły w każdej postaci ! :)

  • MickeyMouse.

    MickeyMouse.

    30 grudnia 2013, 16:15

    Oooo! Jeśli się nie obrazisz to zdecydowanie skopiuję pomysł na te kuleczki. Rzeczywiście to świetny dodatek do zup. ; ) Pozdrawiam! ; )))

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.