Snikers
kupuję 2 paczki dużych \herbatników, smaruję je gotową masą kajmakową, na to układam kolejną wartwe herbatnikow, wylewam gorący budyń, waniliowy bądź śmietankowy, malo osłodzony, znow herbatniki i na nie 2 ubite kremówki 330 ml (z biedronki wszystko ) górę posypuję starta czekoladą, na kilka godzin do lowówki i gotowe :D
Gzik
O taka:
Podajemy z obranymi ziemniakami, obok łyżka masła i słynny gzik. Można mieszać wszystko razem na tak jakby paćkę. Albo jeść z krojąc ziemniaki, krojąc masło i smarując te ziemniaki gzikiem:) Do gziki można jak kto lubi dodać szczypiorek lub cebulę:)
Wuala :D
Najlepiej podawać te ziemniaki kiedy są świeżo zdjęte z gazu:D Gorące aby to masełko na widelcu tak fajnie się stopiło. Zimny gzik to dopełnienie smaku:D Mniam:D zjadłabym jeszcze raz:D
Ewuś tu wkleiłam przepis bo inaczej bym go zgubiła
[ a tak to będę mogła gzika zrobić ]
Ewucha1987
21 września 2013, 14:45Hi hi nie wiedziałam że wkleiłaś tu mój przepis:D Super:D Xareczka ziemniaki gotowane są owszem bez soli w mundurkach, natomiast sam ser w gziku jest słony więc smak "niby jałowych" zmieniaków zupełnie się zmienia :D poza tym zawsze można posolić. Jeśli oczywiście lubi sie ekstermalnie słone potrawy:D
artosis
13 września 2013, 23:37Pyry z gzikiem :) kazdy poznaniak wie o co chodzi ;)ja nie lubie cebuli niestety ale bialy ser uwielbiam :)
xareczka
13 września 2013, 22:41ziemniaki bez soli bleeeeeeeeee
Aguilerra
13 września 2013, 22:36Ciekawa jestem jak to smakuje =)
viola152
13 września 2013, 22:21pycha!:)