Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Czekoladowe naleśniki


 Ze względu na ilość skrobi/maki w przepisie, mają nam starczyć na 2 dni. Przepis dla osób cierpliwych ;)


Składniki (na 12 małych naleśników):

  • niecała szklanka mleka
  • 2 jajka
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżka zmielonych otrąb
  • 2 łyżki skrobi/mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka słodziku (dodałam w płynie)
  • szczypta soli

Składniki dokładnie ze sobą połączyć. UWAGA! Ciasto będzie bardzo rzadkie! Patelnię porządnie nagrzać, zmniejszyć ogień i wlewać ciasto naleśnikowe (wlewałam po pół wazówki na małą patelnię ok.18cm średnicy). Czekać, aż ciasto się zetnie i będzie odchodzić od brzegów (tak jak na zdjęciach).

 

Smażenie trwa bardzo długo, ale warto!

Smacznego!

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.