Dzis przedostatni dzien wyjścia z Dąbrowskiej. Musze się powaznie zastanowić jak będę później jadła. Na pewno będę jesc duzo warzyw i unikać słodyczy. Co jeszcze - musze zdecydować.
A dzis zjadłam:
9 sok warzywny, kromka chleba wyjściowego z masłem i papryką
13 zupa krem z dyni plus halloumi
18 koktajl z jarmuzem, nerkowce
polishpsycho32
25 marca 2021, 09:16Jaki spadek wagi po tym poście?
Mirin
25 marca 2021, 09:18W 3 tygodnie postu zeszło mi 4 kg
tara55
24 marca 2021, 18:55Na dniach wezmę się za czytanie od początku Twojej diety. Nigdy jej nie robiłam a korci mnie ogromnie. Czytając to co jesz to jadłabym to z ogromną chęcią.!!! :-)))
Mirin
24 marca 2021, 19:34Dieta serio jest smaczna i skuteczna
tara55
24 marca 2021, 19:47W poniedziałek pytałam moją panią doktor czy ja nie mam przeciwskazań do zastosowania diety Dąbrowskiej. Powiedziała, że nie. Zachęciła mnie tym. Problem w tym, że ja niewiele wiem o tej diecie i dlatego chciałabym wrócić do informacji w Twoim pamiętniku. Fajnie, że tak ładnie pracujesz z dietą. 👍
Mirin
24 marca 2021, 20:24Jest na forum wątek o diecie Dąbrowskiej. Jest tam sporo informacji. Znajdziesz go na forum w zakładce Inne diety
tara55
27 marca 2021, 09:46Dziękuję pięknie i życzę słonecznego weekendu. 🌷
tara55
24 marca 2021, 18:53Co tj. Chleb wyjściowy.? Sama go pieczesz.?
Mirin
24 marca 2021, 19:35Pieke sama, znajdę przepis i Ci podrzucę
Mirin
24 marca 2021, 19:46Upiekłam wspaniały chleb na wychodzenie z diety dr Dąbrowskiej. Nie ma w nim mąki pszennej a za to ogrom zdrowych składników. I ma jeszcze wspaniały smak ziół prowansalskich i kuminu. Zainteresowanym podaję przepis z książki Dieta WO dr Dąbrowskiej i co dalej: 100 g mąki kokosowej 30 g mąki migdałowej (ja nie miałam więc dałam kokosową) 140 g ziaren słonecznika i pestek dyni 60 g orzechów laskowych (ja dałam pokrojone włoskie) 50 g ziaren babki płesznik (akurat mi się skończyła więc dałam chia) 50 g mielonej babki płesznik (nie miałam więc pominęłam) 40 g siemienia lnianego 4 jaja 1 łyżeczka soli 3 łyżeczki oleju kokosowego (dałam dobry olej) przyprawy do smaku: zioła prowansalskie, bazylia, kmin rzymski Wykonanie: Na noc namoczyć nasiona, orzechy w osolonej wodzie. Odcedzić nasiona i orzechy, dodać do nich mąkę kokosową, olej i przyprawy. Ubić jaja na pianę, Do masy dodać ubite jaja i delikatnie wymieszać. Przełożyć masę do wyłożonej papierem keksówki i dokładnie ugnieść. Zostawić na 30 minut aby składniki dokładnie się połączyły. Piec 20 minut w 160 stopniach, następnie odwrócić formę dnem do góry i przerzucić podpieczony chlebek na blachę z pergaminem. Piec kolejne 20 minut
Mirin
24 marca 2021, 19:47To wpis z mojego pamietnika z 27.10.2020
tara55
27 marca 2021, 10:23Bardzo dziękuję Kochana Mirin za przepis i za czas, który poświęciłaś mi, aby przekazać ten przepis. Dzięki za Twoją serdeczność. Życzę Ci dużo zdrówka i wszelkiej pomyślności. 🥰