Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
6 dzien 3 fazy


Dzis przedostatni dzien wyjścia z Dąbrowskiej. Musze się powaznie zastanowić jak będę później jadła. Na pewno będę jesc duzo warzyw i unikać słodyczy. Co jeszcze - musze zdecydować. 

A dzis zjadłam:

9 sok warzywny, kromka chleba wyjściowego z masłem i papryką 

13 zupa krem z dyni plus halloumi

18 koktajl z jarmuzem,  nerkowce

  • polishpsycho32

    polishpsycho32

    25 marca 2021, 09:16

    Jaki spadek wagi po tym poście?

    • Mirin

      Mirin

      25 marca 2021, 09:18

      W 3 tygodnie postu zeszło mi 4 kg

  • tara55

    tara55

    24 marca 2021, 18:55

    Na dniach wezmę się za czytanie od początku Twojej diety. Nigdy jej nie robiłam a korci mnie ogromnie. Czytając to co jesz to jadłabym to z ogromną chęcią.!!! :-)))

    • Mirin

      Mirin

      24 marca 2021, 19:34

      Dieta serio jest smaczna i skuteczna

    • tara55

      tara55

      24 marca 2021, 19:47

      W poniedziałek pytałam moją panią doktor czy ja nie mam przeciwskazań do zastosowania diety Dąbrowskiej. Powiedziała, że nie. Zachęciła mnie tym. Problem w tym, że ja niewiele wiem o tej diecie i dlatego chciałabym wrócić do informacji w Twoim pamiętniku. Fajnie, że tak ładnie pracujesz z dietą. 👍

    • Mirin

      Mirin

      24 marca 2021, 20:24

      Jest na forum wątek o diecie Dąbrowskiej. Jest tam sporo informacji. Znajdziesz go na forum w zakładce Inne diety

    • tara55

      tara55

      27 marca 2021, 09:46

      Dziękuję pięknie i życzę słonecznego weekendu. 🌷

  • tara55

    tara55

    24 marca 2021, 18:53

    Co tj. Chleb wyjściowy.? Sama go pieczesz.?

    • Mirin

      Mirin

      24 marca 2021, 19:35

      Pieke sama, znajdę przepis i Ci podrzucę

    • Mirin

      Mirin

      24 marca 2021, 19:46

      Upiekłam wspaniały chleb na wychodzenie z diety dr Dąbrowskiej. Nie ma w nim mąki pszennej a za to ogrom zdrowych składników. I ma jeszcze wspaniały smak ziół prowansalskich i kuminu. Zainteresowanym podaję przepis z książki Dieta WO dr Dąbrowskiej i co dalej: 100 g mąki kokosowej 30 g mąki migdałowej (ja nie miałam więc dałam kokosową) 140 g ziaren słonecznika i pestek dyni 60 g orzechów laskowych (ja dałam pokrojone włoskie) 50 g ziaren babki płesznik (akurat mi się skończyła więc dałam chia) 50 g mielonej babki płesznik (nie miałam więc pominęłam) 40 g siemienia lnianego 4 jaja 1 łyżeczka soli 3 łyżeczki oleju kokosowego (dałam dobry olej) przyprawy do smaku: zioła prowansalskie, bazylia, kmin rzymski Wykonanie: Na noc namoczyć nasiona, orzechy w osolonej wodzie. Odcedzić nasiona i orzechy, dodać do nich mąkę kokosową, olej i przyprawy. Ubić jaja na pianę, Do masy dodać ubite jaja i delikatnie wymieszać. Przełożyć masę do wyłożonej papierem keksówki i dokładnie ugnieść. Zostawić na 30 minut aby składniki dokładnie się połączyły. Piec 20 minut w 160 stopniach, następnie odwrócić formę dnem do góry i przerzucić podpieczony chlebek na blachę z pergaminem.  Piec kolejne 20 minut

    • Mirin

      Mirin

      24 marca 2021, 19:47

      To wpis z mojego pamietnika z 27.10.2020

    • tara55

      tara55

      27 marca 2021, 10:23

      Bardzo dziękuję Kochana Mirin za przepis i za czas, który poświęciłaś mi, aby przekazać ten przepis. Dzięki za Twoją serdeczność. Życzę Ci dużo zdrówka i wszelkiej pomyślności. 🥰

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.