Sklepowe batonik musli przepełnione są cukrem. moja wersja jest o wiele zdrowsza i nie zawiera wiele cukru :-)
Składniki: 1,5szkl platkow owsianych
0,5 szkl otrebow pszennych
Po 15g orzechów laskowych, migdałów,orzechów włoskich
Po 10g platkow migdałów i słonecznika
0,5szkl mleka
2lyzki miodu
1 jajko
4kostki gorzkiej czekolady
Mleko podgrzewany z miodem i zalewamy płatki i otreby.
Orzechy kroimy ma mniejsze części i dodajemy do mieszanki. Dodajemy jajko i wszystko mieszamy. Opcjonalnie można dodać 2lyzeczki cukru. Formuje batonik i pieczemy w temp 170st przez 20min.
Wyszli mi ok13batonikow.
,1 batonik = ok 80kcal.
Świetne, gdy mamy ochotę na coś słodkiego :-)
Caandyy
23 marca 2015, 10:38Pyycha! Kradnę przepis ;)
angelisia69
23 marca 2015, 04:29masz racje,te sklepowe sa FIT tylko z nazwy
mimikrk
22 marca 2015, 21:36Maa nadzieje, ze w szczelny opakowaniu wytrzymają chociaż tydzień, bo u mnie w domu niestety nikt nie zwraca uwagi na produkty typu otreby,płatki owsiane.. I sama musze je wszystkie zjeść :-P
alex156
22 marca 2015, 21:26Ale pyszności :)