Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Bez smażenia


Pada i wieje. Drugi dzień nie wychodzę z domu, dziś tylko wieczorem do sklepu. Jutro zapowiada się to samo, a mąż wróci dopiero późnym wieczorem. Te spacerki z wózkiem to dla mnie niesamowity relaks, odpoczynek dla głowy. Niestety muszę sobie chwilowo poradzić bez tego. Nie chodzę też na fitness, bo trenerka chora od poniedziałku. Nadrobimy. 

Nadal nie smażę. Na jutro zamarynowałam rybę w sosie sojowym, cytrynie i czosnku wg przepisu Vitalijki. Dzisiejszy sandacz wyszedł ble i przykleił się do folii. Ch*jowa pani domu zastanawia się, czy to dlatego, że nie dała do folii masła, bo się skończyło, czy że włożyła do chłodnego piekarnika, czy że położyła na blachę, a nie w naczyniu żaroodpornym. A może jakaś inna opcja? 

  • Missai

    Missai

    25 października 2021, 09:41

    Próbuj do nagrzanego piekarnika. I jak dbasz o brak tłuszczu, to lepiej już na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym ułożyć, bo zawsze ciut przywrze, a tak ją łatwiej odlepisz i się nie rozwali. Ja stawiam głównie na zimny piekarnik i brak odrobiny tego masła. Trzymasz się mocno w postanowieniu, nieźle;-).

  • Janzja

    Janzja

    22 października 2021, 13:58

    Jak nie jest perfekcyjna, to nie od razu musi być ch*jowa :) Może coś milszego pośrodku ?:P

    • Milosniczka!

      Milosniczka!

      22 października 2021, 14:21

      Ja akurat naprawdę jestem ch*jową panią domu, ale dobrze mi z tym 😀

    • Janzja

      Janzja

      22 października 2021, 14:23

      I tak trzymać, ważne by dobrze się czuć <3

  • ewelka2013

    ewelka2013

    22 października 2021, 13:02

    ciężko rybę smaczną zrobić... spróbuj może po grecku

    • Milosniczka!

      Milosniczka!

      22 października 2021, 14:21

      Bardzo lubię po grecku, ale to też smażone, a postanowiłam zrezygnować ze smażonego, przynajmniej na miesiąc

  • Mantara

    Mantara

    22 października 2021, 06:36

    W taką pogodę to faktycznie nie pospacerujesz z wózkiem. Ryby ogólnie są trudne :)

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.