Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Włosy i fasolka


Witam 
Właśnie siedzę z farbą na włosach niedawno przeżywałam traumę z powodu ścięcia włosów no cóż włos nie rozum odrośnie a tymczasem trzeba zadbać o to aby jakoś w miarę po ludzku wyglądały. 

Wybrałam loreal mousse kolor 41 o wdzięcznej nazwie subtelny zmrożony kasztan. 

Sobota po pracy upłynęła mi pod znakiem gotowania. Zrobiłam fasolę po bretońsku wg przepisu z kotlet.tv i sałatkę z kabanosem wg jednej z vitalijek. 
Mój mąż przepada za tą fasolką podam przepis dla zainteresowanych:
-puszka fasoli czerwonej
-puszka fasoli białej 
-pętko kiełbasy
-cebula 
-majeranek
- cukier (najlepiej brązowy)
-koncentrat pomidorowy
-jeśli ktoś lubi trochę tłuściej to jeszcze 2 łyżki oliwy z oliwek
-puszka pomidorów około 400 g
-1/3 szklanki wody

Przygotowanie:
Kiełbasę kroimy na plasterki, cebulę w kostkę podsmażamy kiełbasę na patelni ja to robię bez dodatkowego tłuszczu ale jeśli ktoś lubi to podsmażmy kiełbasę na oliwie. Jak kiełbasa 'puści' tłuszcz dodajemy cebulę i podsmażamy aż się zblanszuje lub trochę zmięknie. Do garnka wrzucamy podsmażoną kiełbasę z cebulą, odcedzoną fasolkę czerwoną i białą, puszkę pomidorów, 1/3 szklanki wody, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, około łyżeczki cukru (najlepiej do smaku), 2 łyżeczki majeranku. Gotujemy około 30-40 minut na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Jak ktoś ma rewolucje żołądkowe po fasoli to pod koniec gotowania można dodać cząbru też najlepiej do smaku. 
Szybka i bardzo dobra polecam!
Smacznego!!!

Pa robaczki :-) 
Może jeszcze napiszę jak wyszły włosy. 
  • beruszka

    beruszka

    27 stycznia 2013, 13:05

    i jak wyszły włosy :)

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.