Dzisiaj już nie ma tyle słoneczka, ale ja chyba wczoraj z niego zgromadziłam energię, bo mam jej mnóstwo Cudownie mi się spało i mam cały dzień na naukę. Nie ważę się jeszcze, bo za wcześnie od ostatniego, no i nie czuję po sobie, żeby dużo się zmieniło.
Macie może jakiś sposób jak ciekawie wykorzystać szpinak? Mam go naprawdę mnóstwo w ogródku, zaczyna przerastać, a jak jest taki świeżutki, to szkoda by go mrozić Zawsze jadałam go na kanapce (ale to tylko kilka listeczków), albo do obiadu z czosnkiem i fetą. Możecie coś jeszcze podrzucić?
I jak zwykle - dziękuję, że jesteście. Jesteście najlepsze
Śniadanie: 323 kcal
- sok z połowy cytryny
- 60 g kaszy jaglanej - 209 kcal
- 1 szkl. mleka 1,5% - 110 kcal
II śniadanie: 290 kcal
- 72 g chleba z soją - 202 kcal
- 2 plasterki szynki z indyka - 58 kcal
- szpinak, ogórek, papryka, pomidor ~ 30 kcal
Obiad: 580 kcal
- pieczone udko bez skóry - 183 kcal
- kromka chleba Pumpernikiel, 2 kromki chrupkiego pieczywa - 139 kcal
- Twarożek domowy Grani, serek wiejski - 258 kcal
Podwieczorek: 158 kcal
- [nieodważone] buraczki z chrzanem, kilka ogórków konserwowych ~100 kcal
- 2 plasterki szynki z indyka - 58 kcal
Kolacja: 114 kcal
- jogurt naturalny - 114 kcal
RAZEM: 1 465 kcal
aska1277
9 czerwca 2016, 17:07szpinak z jajeczkiem, do koktajlu, do sałaki z łososiem....
Mglawica
9 czerwca 2016, 11:10A ja polecam szpinak z łososiem i jogurtem naturalnym. Pokrojony filet z łososia podsmażam z cebulką, wrzucam szpinak i na koniec zabielam jogurtem. Doprawiam (sól, pieprz i duuużo gałki muszkatołowej) i podaję z ryżem lub makaronem :)
melvitka
9 czerwca 2016, 11:42Zwykł jogurt naturalny? Naprawdę dobrze to potem smakuje?
Mglawica
9 czerwca 2016, 15:02Jak się dobrze doprawi, to tak :) Czasami daję też grecki.
spelnioneMarzenie
9 czerwca 2016, 10:38ze swiezego szpinaku robie normalna salatke, salate zastepuje szpinakiem, reszta skladnikow do wyboru: pomidor, ogorek, papryka, jajko ugotowane na twardo, albo kurczak po ugotowaniu lub usmazeniu podrobiony, przyprawic: pieprz, sol, oliwa z oliwek, cytryna, jak kto lubi ;-)
melvitka
9 czerwca 2016, 11:06Dzięki za podrzucenie pomysłu :)
KiwiBanane
9 czerwca 2016, 09:57Możesz zrobić naleśniki ze szpinakiem :)
melvitka
9 czerwca 2016, 10:25Rzeczywiście! Zwłaszcza, że ja kocham naleśniki <3 Dziękuję :*
Florentinaa
9 czerwca 2016, 09:13Witaj tak dzis dobry dzien. Szpinak - do sałatek w roznej wersji, tak jak sałata, skrapiając oliwą albo olejem z pestek dyni, do omletu - wrzucam go na oliwę z ociupinką masła i na to jajka rozbełtane; wersja z nalesnikami - dodaje do nalesnikow do ciasta troche; takze suflety, jesli lubisz. Poza tym wszystko co zielone rosnie - dodaje do kasz, tzn. patelnia teflon, ciut masła albo oliwy, na to szpinak i przyprawy i na to kasza, smacznego;-0)
melvitka
9 czerwca 2016, 10:24No brzmi apetycznie! Dziękuję :)