Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
czwartek, piąty dzień lutego....


W sobotę ważyłam 87,7 kg, a dzisiaj 88,7 kg (szloch)

A dieta jest, jedzonko zdrowe, dobre, niskokaloryczne.

Zjedzone wczoraj:

Śniadanie: 4 kwadraty chleba żytniego z "ajvarem" (to takie coś jak keczup, tylko w środku z warzywami: papryką i marchewką) + papryka słodka spiczasta 

      

II śniadanie: owoce: jabłko i banan

Obiad: dorsz w cieście piwnym 300 gram + ogórek konserwowy.

Kolacja: marchewka z czosnkiem, makaronem ciemnym i skrzydełkiem gotowanym.

Dużo wody, około 2 litry przez cały dzień.

Plan jedzeniowy na dziś:

śniadanie: chleb żytni z szynką drobiową i ajvarem + pół papryki czerwonej.

II śniadanie: jabłko z jogurtem 

Obiad: pół udka, pieczarki, łyżka kaszy.

Kolacja: szpinak z czosnkiem + 1 mały ziemniak.

Woda.

Buziolki....

  • MllaGrubaskaa

    MllaGrubaskaa

    10 lutego 2015, 11:30

    Ładne menu ;))

  • JedenastyMarca93

    JedenastyMarca93

    5 lutego 2015, 20:10

    takie roznice sa normalne, nie waz sie codziennie

  • Gacaz

    Gacaz

    5 lutego 2015, 14:52

    Dieta wzorowa. Pozdrawiam.

  • ulka28l

    ulka28l

    5 lutego 2015, 13:44

    Ajvaru nie próbowałam, ale chętnie spróbuję. Dieta świetnie Ci idzie, to pewnie waga zacznie spadać

  • Lela6

    Lela6

    5 lutego 2015, 12:19

    Ajvar uwielbiam. Zawsze z Chorwacji przywozimy zapasy :))

    • Malgoska39

      Malgoska39

      5 lutego 2015, 12:21

      nooo, myśmy też przywieźli dość duży zapas..... Ale w Chorwacji smakował mi jakoś bardziej niż w domu :))

    • Lela6

      Lela6

      5 lutego 2015, 13:17

      Kupiłam ostatnio Ajvar z "Rolnika" i wydaje mi się lepszy niż z "Podravki"

    • Malgoska39

      Malgoska39

      5 lutego 2015, 13:39

      hmm, muszę spróbować. A gdzie kupiłaś??? wolisz ten łagodny czy ostry?

    • Lela6

      Lela6

      5 lutego 2015, 14:03

      Komentarz został usunięty

    • Lela6

      Lela6

      5 lutego 2015, 14:03

      Wolę łagodny, kupiłam zdaje się w Selgrosie

  • moderno

    moderno

    5 lutego 2015, 12:02

    Zaciekawił mnie ten jogurt z maślanką. Smaczny ?

    • Malgoska39

      Malgoska39

      5 lutego 2015, 12:12

      właśnie go zjadłam z pokrojonym jabłkiem. no... dooobry, ale chyba wolę naturalny do owoców, bo mi było trochę za słodko. Chociaż on ma w sumie 138 kcal, to dla mnie żadna rewelacja.(też mnie zaciekawił, to kupiłam). Albo jestem marudna...??? :)))

  • eva.system

    eva.system

    5 lutego 2015, 10:30

    Waga weszła w fazę wolniejszego spadania

    • Malgoska39

      Malgoska39

      5 lutego 2015, 12:13

      ...ale niech spada! a nie rośnie ;/

  • saga86

    saga86

    5 lutego 2015, 10:14

    Super przepis na marchewkę też chętnie spróbuję :) jakiś taki dziwny jest czas ja też trzymam dietę, a 8 nie mogę zobaczyć choć jest tak bliziutko :) chyba jakieś teraz jest powietrze bardziej kaloryczne :D

    • Malgoska39

      Malgoska39

      5 lutego 2015, 12:13

      no wkurzające to jest, no nie?! :))

  • kasaig

    kasaig

    5 lutego 2015, 09:24

    Uwielbiam Ajvar;) Ale gdyby był tańszy byłoby miło;) Pozdrawiam.

    • Malgoska39

      Malgoska39

      5 lutego 2015, 12:14

      niestety drogi ;/ ale od raz na jakiś czas sobie zaszalejemy :)))

  • Ebek79

    Ebek79

    5 lutego 2015, 09:03

    Robiłam kiedyś domowy ajvar do słoiczków:) Fajny sposób na tą marchewkę, muszę koniecznie wypróbować.

    • Malgoska39

      Malgoska39

      5 lutego 2015, 12:14

      i co? dobry był ten domowy??? podobny w smaku???

    • Ebek79

      Ebek79

      5 lutego 2015, 12:52

      mniej ostry. Ale to kwestia przypraw pewnie.

  • puszysta43

    puszysta43

    5 lutego 2015, 08:34

    jak robisz ta marchewke z czosnkiem ? bo ja bardzo lubie marchewke i chetnie bym cos nowego wyprobowala :)

    • Malgoska39

      Malgoska39

      5 lutego 2015, 08:56

      marchewkę w plastry (albo kupuję mrożonkę, w Lidlu są takie duuże opakowania), gotuję 10 minut (a jak mrożone to tylko do zagotowania)bez soli. Potem wlewam na patelnie łyżkę oliwy z oliwek, dodaję pokrojony na cieniutkie plastry czosnek i małą łyżeczkę płatków migdałowych, jak zaczynają zmieniać kolor wsypuję odsączoną marchewkę i lekko dosmażam. Doprawiam odrobiną soli. Posypuję koperkiem albo zieloną pietruszką. Smacznego :))

    • binga35

      binga35

      5 lutego 2015, 09:03

      chyba tez wypróbuje tą marchewke ;)

    • puszysta43

      puszysta43

      5 lutego 2015, 09:08

      dziekuje :) na pewno wyprobuje :)

    • Magdalena762013

      Magdalena762013

      5 lutego 2015, 16:19

      Ale ciekawy przepis! Ja znam tylko marchewke z groszkiem z takiej na cieplo...

  • Magdalena762013

    Magdalena762013

    5 lutego 2015, 08:08

    Wracaj do wyniku z soboty. A jak sytuacja w Twojej kopalni?

    • Malgoska39

      Malgoska39

      5 lutego 2015, 08:13

      ...magiczna cisza...., wygląda na to jakby przed burzą.... Oby zaświeciło w końcu słońce po tej burzy :)))

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.