Cześć Wszystkim!
Jako, że jest to pierwszy wpis chciałabym się z Wami przywitać na wstępie. W tym roku pisałam maturę. Mam zamiar iść w kierunku dietetyki oraz rozwijania swoich umiejętności kulinarnych pracując np. w knajpce lub cukierni. Pisanie postów, wklejanie zdjęć posiłków, czasem może przepisów pomoże mi się w zmobilizowaniu w trzymaniu diety.
Na wstępie napiszę, że odżywiam się 100% wegańsko oraz bezglutenowo, czyli nie jem produktów odzwierzęcych, nie chce z nikim się spierać ani namawiać na przejście na taką 'stronę mocy'.
Jeżeli macie jakiekolwiek pytania to pytajcie, z chęcią na nie odpowiem.
Śniadanie: omlet z mąki z ciecierzycy ze szpinakiem z dodatkiem połówki awokado, pomidora, ogórka kiszonego.
Bardzo polecam czarną sól, która nadaje smak jajka.
2 śniadanie: zjadłam parę śliwek i nektarynkę. Zajadam się owocami, póki jeszcze taka jest możliwość ale oczywiście wszystko z głową. :)
Na obiad zjadłam... gofry z mąki z ciecierzycy z pastą z awokado, czerwonej cebuli, ogórków kiszonych i pomidora, więc po części to samo co na śniadanie.
Na kolację zjadłam pieczoną ciecierzycę z sałatką i pastą sezamową, którą również Wam polecam w formie urozmaicenia.
Polecam również z mojego przepisu brownie bezglutenowe, wegańskie z granatem. :)
http://kaszazaprasza.blogspot.com/ - tutaj link do mojego bloga na którego Was gorąco zapraszam