04.07.2016r. DATA KLUCZ, WYZNACZAM CELE, TRZYMAM SIĘ ZASAD, MIMO TRUDNOŚCI, CZAS START!
MÓJ MAŁY SUKCES: od 2014r. nie słodzę herbaty kawy nie piję a jeśli już się zdarzy to sypię 1 łyżeczkę CZAS TO ZMIENIĆ
SÓL I CUKIER=BIAŁA ŚMIERĆ! OGRANICZYĆ A PÓŹNIEJ WYRZUCIĆ JAK NAJDALEJ PRECZ!
Trujący akrylamid! Sama chemia! Tyle lat się trułam
Duże ilości akrylamidu powstają podczas obróbki termicznej produktów spożywczych zawierających skrobię. Komitet ekspertów ds. Dodatków do Żywności podaje, że największy udział w ogólnym spożyciu akrylamidu mają frytki (16–30%), chipsy ziemniaczane (6–46%), kawa (13–39%), ciasta, ciastka i herbatniki (10–20%) oraz chleb i inne gatunki pieczywa (10–30%). Akrylamid jest metabolizowany w wątrobie, gdzie ulega magazynowaniu. Tylko 10% spożytego akrylamidu jest wydalana z moczem. Znalazłam fajna tabelę obrazującą zawartość tej trucizny w produktach spożywczych
SZYBKIE OBIADY, BRAK CZASU, FASTFOODY - ODMAWIAM! Z głodu nie umrę jeśli nie zjem na mieście szybkiego obiadku w postaci niezdrowych kalorii. Wolę przyrządzić coś smacznego gdy wrócę do domu :)
COLA = 10 łyżeczek cukru fuuuu, coś okropnego. Czy nie lepsza jest orzeźwiająca woda z cytryną i miętą?! Też tak sądzę, 100% lepsza! :)
ZACZYNAMY ZABAWĘ W ZDROWIE! Trzymajcie kciuki
wiedzma2016
4 lipca 2016, 13:52Trzymamy! Super, że chcesz walczyć o lepszą siebie. Ja wywaliłam słodycze i pieczywo, a smażone ograniczyłam do jakiegoś kotleta na obiad. Poza tym będę smażyć na oleju kokosowym. DAMY RADĘ!