Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Piąąątek :)


Hej, tak sobie myślę, ze w sumie nawet nie wiem ktory to dzien diety, bo decyzja nie byla planowana i wyszlo to tak naturalnie ze nawet nie zauważyłam, myślę, że to jest mój 3 tydzień diety;) Żebym sobie mogła liczyć ustalę, że to dzień 19 bo to bardzo prawdopodobne;) Miałam nie wracać do domu, ale w sumie wróciłam, więc będę się mogła zważyć, bo mam wagę tutaj;) Staram się co sobotę, ale wiadomo jak nie mam wagi to czasem trzeba będzie się ważyć co dwie:P Wrocilam i tata kazal mi isc do cukierni po chleb. Stając w kolejce myslalam ze go zabije:D Tak sie napatrzylam na te bułeczki i torty, a chleb ktory będzie jadl tata jest taki pachnacy i chrupiacy hehehe:D Ale pokusa z emna nie wygrala:P Ale ejstem ciekawa, czy cos udało się zrzucic:P Waga czeka pod łozkiem, ale jak stoi w mejscu to tez sie nie zalamie;) w koncu było kilka grzeszkow [impreza]:P

Przypomne, że startowałam z wagą 52 kg, i po dwóch tygodniach ważyłam już tylko 50 kg, pewnie sama woda, ale i tak zmotywowało:P To była sobota tydzień temu i od tej pory się nie ważyłam.

Menu dzisiejsze:
śniadanie-owsianka z mlekiem 2%, trochę platków migdałów, suszonych owoców żurawiny i mieszanki studenckiej
II śniadanie-kanapka żytnia z serkiem puszystym i papryką
obiad-sałatka z tuńczykiem
podwieczorek-zobaczę, może jakiś owoc
kolacja - jajecznica z 2 jaj i jedna kromka żytnia  OM NOM NOM!!!:D


Heyooooooo!:)
  • biggosia

    biggosia

    2 grudnia 2011, 19:58

    Podaję Tobie przepis na kebaba dukanowego :) * 2 piersi z indyka (lub kurczaka) zapeklować w przyprawach: do gyrosa, papryka, 1,5 ząbku czosnku, suszona pietruszka, bazylia, pieprz, troszkę soli. * kapusta pekińska, ogórek, papryka, cebula * 1 pieczarka, pół cebulki. * musztarda, jogurt naturalny, korniszonki. Najpierw przyrządziłam surówkę: pokroiłam warzywa i dodałam sosu: 2 łychy jogutry naturalnego, ząbek czosnku, 1 łyżka wody z ogórków, korniszonek tarty. Zmieszałam. Później podsmażyłam na patelni pieczarkę oraz cebulkę. Dodałam mięso. W tym czasie zrobiłam sos do kebaba: 2 łyżki jog. nat., łyżeczka musztardy i ogórka kiszonego. Doprawiłam przyprawami. Smacznego!!

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.