Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Pierogi.


Dzisiejsze pierogi z miesem. Dwa talerze już zjedzone ze skwarkami ze słoninką. Na zdjeciu do zamrozenia dla mamy męża.

  • efka55

    efka55

    3 czerwca 2022, 21:36

    Ślinka cieknie. :)

    • efka55

      efka55

      3 czerwca 2022, 21:38

      Ciekawy pomysł z kaszą gryczaną. Muszę sprawdzić.

  • eszaa

    eszaa

    2 czerwca 2022, 15:31

    o matko i córko, podziel się :)

  • mania131949

    mania131949

    2 czerwca 2022, 11:17

    Pyszności! A jakie piękne! :-)))

    • mania131949

      mania131949

      2 czerwca 2022, 11:17

      Wyglądają jak spod maszynki :-)))

    • Julka19602

      Julka19602

      2 czerwca 2022, 13:29

      Dziękuję. Pozdrawiam:))

  • zlotonaniebie

    zlotonaniebie

    2 czerwca 2022, 06:57

    O matko, chętnie bym Ci podkradła jeden talerz, uwielbiam pierogi z mięsem. Ale sama nigdy nie robię, bo nie umiem:))

    • Julka19602

      Julka19602

      2 czerwca 2022, 08:52

      Szkoda że nie mieszkasz blisko miło by było Ciebie gościć na pierogach. Ja bardzo lubię robić pierogi, a zwłaszcza z myślą że robię na wynos. Najmłodsza wnusia też jest ich fanką ale dla niej robię mniejsze. Pozdrawiam

    • zlotonaniebie

      zlotonaniebie

      2 czerwca 2022, 08:54

      Z jednej strony byłoby fajnie się spotkać, ale z drugiej strony, to nie chcę nawet myśleć, jakby wyglądały moje biodra po tych pierogach:)) Bo ja nie mam umiaru...

  • KaJa62

    KaJa62

    1 czerwca 2022, 21:49

    Super, ile zrobiłaś?, ja robiłam ruskie , nie teraz to ukraińskie, pięknie wyglądają , a sklejasz przyrządem czy inaczej? Pozdrawiam

  • Kaliaaaaa

    Kaliaaaaa

    1 czerwca 2022, 21:30

    Piękne, nie powiem zjadłabym:) dobrze że jestem len i raczej się nie zbiore ... Nadrobię w Polsce;)

  • dorotamala02

    dorotamala02

    1 czerwca 2022, 19:28

    Wow jak dla wojska,ale z Ciebie pracuś! Bardzo smacznie wyglądają:))) Robisz każdy ręcznie czy używasz formy? A mięsko jak przyprawiasz?

    • Julka19602

      Julka19602

      1 czerwca 2022, 19:39

      Tak wszystkie są robione ręcznie. Nadzienie to gotowane mięso, smażona cebula oraz dodaje ugotowaną kaszę gryczaną białą by nadzienie nie było suche do tego sól i pieprz dla dorosłych dość pikantne. Z cąlego nadzienia formuje kulki i dopiero robię ciasto. Wtedy lepienie idzie sprawnie.

    • dorotamala02

      dorotamala02

      1 czerwca 2022, 20:31

      Dziękuję, robię podobnie ale nie tyle. Pozdrawiam❤

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.