Składniki (2 gofry)
- 2 jajka
- 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru
- 3 łyżki otrębów pszennych firmy Kupiec
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 łyżka serka Emilka
- 1 łyżeczka proszku do p.
- 1 łyżka ciemnego kakao
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego lub innego słodzidła
- jako dodatek na gofry wykorzystałam jogurt i dżem niskosłodzony
Sposób przygotowania:
- Żółtka, budyń, otręby, jogurt, serek, proszek do p., kakao, cukier mieszamy
- odstawiamy na około 5-10 minut, aż otręby spęcznieją
- białka ubijamy, tak żeby się spieniły, ale zostały jeszcze lekko płynne
- dodajemy je do pozostałej masy
- pieczemy w gofrownicy lekko wysmarowanej oliwą z oliwek
- ja najpierw zostawiłam gofrownicę otwartą na jakiej 3 minuty i dopiero potem zamknęłam, opiekałam, aż nie było oporu przy otwarciu gofrownicy, a gofry się ładnie zrumieniły
http://my-reality-dietetycznie.blogspot.com/2013/02/otrebowe-gofry-kakaowe.html
chanells
27 lutego 2014, 15:11wygladaja rewelacyjnie!!
sylwus33
27 lutego 2014, 08:39Super wygląda, pożyczę sobie przepis ;)... Aha i jestem pod ogromnym wrażeniem Twojej przemiany.
keisho
26 lutego 2014, 22:06mmmm ale pyysznie wygląda. Takim bym na pewno nie pogardziła jutro. Achhh aż bym się z chęcią do Ciebie wprosiła! :D
Grubaska.Aneta
26 lutego 2014, 20:49a ja sobie zjem na spróbe jednego, skoro mam piec i nie spróbowac własnego dzieła...e tak się nie da, ale na jednym zakończę!
MinusPlus
26 lutego 2014, 20:24mniam, zjadłabym takiego gofra ;)
dorciaw1980
26 lutego 2014, 20:22uwielbiam te gofry :) używam tylko płatków owsianych izamiast budyniu skrobi kukurydzianej. no i więcej jogurtu bo 4 łyżki. pyszneeee są. często jem je na śniadanie zamiast owsiank, skład w końcu ten sam :)