Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
01.10.2015


Hej wszystkim :)

Dziś 10 dzień mojej zielonej diety koktajlowej.Oczywiście przez podjadanie schudłam na niej tylko 2,5 kg :(.Niestety ja już taka jestem że bez podjadania w ciągu dnia nie wytrzymam . Mam zamiar postanowić sobie teraz jakiś deficyt kaloryczny i zapisywać sobie kalorie ,bo jak dotąd tego nie robiłam .Tylko nie wiem przy takiej wadze ile powinnam konkretnie jeść kalorii ,1000?? 800??

Pozdrawiam wszystkich :p


  • Maarchewkaa

    Maarchewkaa

    1 października 2015, 21:55

    1000-800 to stanowczo za mało...koleżanki mają racje, 1200-1400 kcal jest ok :) ja akurat mam dietke na 1200 kcal. chociaz czasem zwiększam bilans.

  • bonne_nuit

    bonne_nuit

    1 października 2015, 21:44

    2,5kg w 10 dni to ładny wynik :) a co do kalorii można znaleźć w internecie przepisy na fajne i smaczne dania do 1000kcal, niby można się nimi najeść, ale ciężko jest na dłuższą metę, więc nie polecam, a już tym bardziej 800, to za mało! Nie da się tak żyć, myślę, że jak chcesz ograniczyć kalorie to 1200-1400 to optymalna ilość. Powodzenia! ;)

    • izaa19

      izaa19

      1 października 2015, 21:49

      Przemyslałam sobie to i nie będę schodzić poniżej tych 1000 kalorii. Najbardziej męczące jest dla mnie to ważenie i zapisywanie tych kalorii . Trochę czasochłonne .

  • izaa19

    izaa19

    1 października 2015, 21:17

    Masz rację ,zacznę od większej ilości kalorii i zobaczę jak z kilogramami .Jak będę się w miarę dobrze czuła to będę sobie obniżać co jakiś czas . W sumie znając mnie to jeśli za mało zjem to i tak będę podjadac pomiędzy posiłkami . Nienawidzę tego :/

  • HiddenGirl

    HiddenGirl

    1 października 2015, 21:11

    Moim zdaniem 1000 kalorii to mało a co dopiero 800... Myślę że to nie jest dobre dla organizmu i można go łatwo zniszczyć lub osłabić co więcej nie będziesz czuła się dobrze, będziesz zmęczona i osłabiona. Nie mówiąc juz o aktywności fizycznej. Trzymaj się :)

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.