Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
zupa szpinakowa


... właśnie przed chwilą ugotowałam zupę szpinakową - jak już Wiecie nie potrafię gotować małych ilości i dlatego będę ją jadła przez najbliższe dni :D

jest pyszna :) - bazą są podstawowe warzywa i aby było szybciej kupuję sporo mrożonek czyli baza to warzywa w paski (marchew, seler, por, pietruszka) wrzucam około 2 paczek do tego jedna paczka szpinaku i jedna pierś z kurczaka, doprawiam do smaku i gotuję a potem wszystko miksuję bo, uwielbiam zupy kremy - podaję z jogurtem naturalnym, koprem i pietruszką ...

wiem, że kolor nie jest zachęcający, ale jest pyszna i sycąca :)

  • WielkaPanda

    WielkaPanda

    23 listopada 2015, 18:47

    Powinna być zielona.

    • gruba7

      gruba7

      23 listopada 2015, 19:03

      no może tak ... jest raczej oliwkowa :) a jak zachować taki ładny zielony kolor? ona od początku nie była zielona ... ale za to smaczna :)

    • WielkaPanda

      WielkaPanda

      23 listopada 2015, 19:05

      Nie mam pojęcia jak zrobić żeby była zielona:) Po prostu pomyślałam, że jak ze szpinaku...

    • gruba7

      gruba7

      23 listopada 2015, 19:10

      no tak ... tylko, że w trakcie gotowania dłuższego to nabiera nieco innego koloru a zwłaszcza, że jest tam pełno innych warzyw, może należało ten szpinak zahartować? nie mam pojęcia - wiem, że kolor mało apetyczny - na szczęście dla mnie nie ma to większego znaczenia tym bardziej, że lubię kolor oliwkowy ;)

  • GGVEN

    GGVEN

    22 listopada 2015, 17:41

    o jaka ładna :) ta z szałwią też musi dobrze smakować! jak tylko skończymy dzisiejszą fasolową to upichcę takie cudo :)

    • gruba7

      gruba7

      22 listopada 2015, 17:58

      polecam :)

  • polishpsycho32

    polishpsycho32

    22 listopada 2015, 15:27

    fajna

  • Tarjaa

    Tarjaa

    22 listopada 2015, 15:18

    ja robilam zupe krem ze szpinaku i szalwii, rowniez przepyszna :))) pozdrawiam

    • gruba7

      gruba7

      22 listopada 2015, 15:29

      o? szałwii to chyba nigdy nie dodawałam, ale jaka?

    • Tarjaa

      Tarjaa

      22 listopada 2015, 15:36

      szalwia w listkach, 50g masla, 2 cebule, 3 zabki czosnku, posiekane, 15g swierzej szalwii, 2 duze ziemniaki, w kostke, 2,5 l wywaru warzywnego, 250g lisci szpinaku, i 4 lyzki smietany ( mozesz dac jogurt nat.) w garnku na masle smazyc cebule, az zmieknie, dodac czosnek, szalwie, ziemniaki. gotowac. pozniej dodac szpinak i dalej krotko gotowac. potem zmiksowac wszystko :))) smacznego

    • Tarjaa

      Tarjaa

      22 listopada 2015, 15:42

      no i oczywiscie dodac bulion, , zapomnialam napisac :)

    • gruba7

      gruba7

      22 listopada 2015, 15:46

      dzięki :) brzmi super - na pewno wypróbuję

  • NaDukanie

    NaDukanie

    22 listopada 2015, 14:15

    Też uwielbiam życiu krem i są z pewnością lżejsze i szybciej się trawia :) jedz na zdrowie. Czekam na foto tego cuda :)

    • gruba7

      gruba7

      22 listopada 2015, 14:28

      dzięki ci :) też tak myślę i dlatego pozwalam sobie na zjedzenie "nieco więcej takiej zupy"

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.