Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
wielki dzień? - a może raczej dzień próby


Witam ponownie - tak, wielki dzień ... jeśli można tak powiedzieć - jutro mam imieniny (impreza)  w związku z tym przychodzą goście - ale, mam również obawy z powodu diety - przecież trzeba przygotować tyle pyszności ... wpadłam już na pomysł - skoro ja staram się jeść zdrowo to i moi goście mogą prawda? przecież zdrowo nie znaczy niesmacznie 8).

Postanowiłam przygotować dania do wyboru: 

  • pieczony kurczak (oczywiście bez skóry)
  • pieczona pierś kaczki
  • pieczony łosoś
  • bułeczki
  • kasza jaglana połączona z brokułami (rozdrobnić i wymieszać + przyprawy)
  • misa warzyw np. "azja na patelnię"
  • sałatka: sałaty różne, pomidorki, mozzarella, jajka, dymka, oliwki, ogórek kwaszony, czerwona cebula, papryka, sos winegret (łyżka) i zmiksowana łyżka papryczki chili (ze słoika - wodę odlałam)
  • owoce (różne)
  • no i oczywiście jakiś (tort) i może (ciasteczka) dla gości wypada dać

no to chyba tyle - więcej nic nie wymyśliłam, ale nocka jest długa ... dam znać jutro wieczorem jak mi poszło - trzymam za Was kciuki! oby te kilogramy i centymetry zmniejszały się :D

a może i Wy macie jakieś ciekawe pomysły na coś dobrego, co można szybko przygotować i nie utyć :D?

  • pchelka3

    pchelka3

    15 sierpnia 2015, 22:13

    Moi goście jedzą wegańsko więc twoi mogą jeść zdrowo ;);P.

    • gruba7

      gruba7

      15 sierpnia 2015, 22:16

      pewnie, że tak - wszystkim to wyjdzie na zdrowie :)

    • pchelka3

      pchelka3

      15 sierpnia 2015, 22:20

      Tylko ja im daje wegańskie ciastka i czekolady chodź teraz jest coraz trudniej o to od kiedy unikam też oleju palmowego.

  • Zaczarowanaa

    Zaczarowanaa

    15 sierpnia 2015, 21:10

    Papryka faszerowana pieczarkami i porem:) Do tego np ryż.Pycha:)

    • gruba7

      gruba7

      15 sierpnia 2015, 21:21

      no fajne - kiedyś faszerowałam mięsem, ale te pieczarki to chyba lepszy pomysł - będzie lekkie :) dzięki

  • igusek

    igusek

    15 sierpnia 2015, 19:28

    Gotowane brokuły z sosem czosnkowym i migdałami: Gotujesz brokuła w różyczkach, robisz sos czosnkowy: 1 lub 2 ząbki czosnku wycisnąć lub bardzo drobno pokroić, dodać do niego jogurt naturalny, lepszy jest gdy dodamy łyżeczkę majonezu no ale to już nie fit :P, do tego sól, zioła (jakie chcesz) i majeranek. Płatki migdałów wrzucasz na patelnie bez niczego, czekasz aż zrobią się takie złote. Podajesz brokuły, polewasz sosem i posypujesz migdałami. Pyszne i świetnie smakuje do mięs :)

    • gruba7

      gruba7

      15 sierpnia 2015, 19:30

      super - serdeczne dzięki zrobię jutro :)

    • igusek

      igusek

      15 sierpnia 2015, 19:35

      nie ma za co, polecam się :D

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.