Moja obsesja od jakiegoś czasu. Nie mogę przestać jej jeść.
Kapustę kroję w plastry, grube dość, tak 1,5 - 2 cm. Lekko solę i sypię ostrą papryką. Układam w naczyniu do zapiekania i wstawiam do piekarnika na 50-60 minut (200 stopni).. Po upieczeniu polewam sosem: masło orzechowe (u mnie nerkowcowe, ale arachidowe też jest ok), dolewam gorącej wody, żeby rozrzedzić, troszkę sosu sojowego. Można dać limonkę, chili, co kto lubi. A na wierzch prazone ziarenka sezamu. To jest przepyszne!
kasiaa.kasiaa
16 maja 2023, 07:57Wygląda ciekawie 😊
hanka10
16 maja 2023, 06:08Też uwielbiam czerwona kapustę ale takiej nie jadłam 😋
barbra1976
16 maja 2023, 00:04Ooo, to musi pyszne być.