Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Kapusta czerwona


Moja obsesja od jakiegoś czasu. Nie mogę przestać jej jeść.

Kapustę kroję w plastry, grube dość, tak 1,5 - 2 cm. Lekko solę i sypię ostrą papryką. Układam w naczyniu do zapiekania i wstawiam do piekarnika na 50-60 minut (200 stopni).. Po upieczeniu polewam sosem: masło orzechowe (u mnie nerkowcowe, ale arachidowe też jest ok), dolewam gorącej wody, żeby rozrzedzić, troszkę sosu sojowego. Można dać limonkę, chili, co kto lubi. A na wierzch prazone ziarenka sezamu. To jest przepyszne! 

  • kasiaa.kasiaa

    kasiaa.kasiaa

    16 maja 2023, 07:57

    Wygląda ciekawie 😊

  • hanka10

    hanka10

    16 maja 2023, 06:08

    Też uwielbiam czerwona kapustę ale takiej nie jadłam 😋

  • barbra1976

    barbra1976

    16 maja 2023, 00:04

    Ooo, to musi pyszne być.

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.