A to zupa -krem z batata pod pierzynką z jogurtu sojowego.
A tu przepis na potrawkę z soczewicy zielonej:
200 g zielonej soczewicy
400 g pieczarek (lub mniej)
1 cebula
2-3 ząbki czosnku
1 puszka pomidorów
Przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka.
Soczewicę ugotować osobno do miękkości. Na łyżce oleju (dałam kokosowy-pachnący) podsmażyć cebulę, pieczarki i czosnek (można podlać trochę wodą, jeśli się przypala. Ja dałam wodę z gotowania soczewicy). Dodać soczewicę, pomidory, doprawić. Dusić jeszcze 5 min. Smacznego!
A tu bohaterka - soczewica:
Dziobass
1 maja 2017, 17:54ta zupa krem wyglada pysznie :)
Estysia
1 maja 2017, 19:18Dziękuję. I taka też była :-)