Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
smaczne przepisy chętnie przygarnę


Witajcie,

jak w temacie proszę o pomoc.. Pan I. zaklepał termin chrztu Franczesko na 11 grudnia.
czasu trochę zostało, ale potrzebuje pomysłów na przystawki..
wiecie coś do zimnej płyty.. nie chce tylko szyneczki i polędwiczki zaprezentować..
coś fajnego poproszę, ale pamiętajcie, że mam dwójkę małych dzieci..
ma być smacznie i szybko,
ale także nie żadne wymyślne krewetki czy tym podobne - kto to u mnie by jadł.. 

i może jeszcze jakieś ciekawe sałatki.. z polskich składników.. no wiecie o co mi chodzi..
dziadki po 70-tce raczej wolą tradycyjnie... pliss...

gości dużo nie będzie.. w sumie tych +5 będzie 12 osób..

jutro jedziemy z Franczesko na szczepienie.. temat gorący, więc nie ma co ciągnąć..
każdy ma swoje zdanie..

Spokojnego wieczoru..

  • mmm25

    mmm25

    1 grudnia 2016, 21:15

    Rolada szpinakowa z serkiem philladelfia i wedzonym lososiem? Zrobisz to ze spokojem dzien naprzód i przed chrzcinami tylko ladnie pokroisz. Kup gotowe babeczki kruche i do srodka mozna szpryca różne farsze włożyć, lososiowy, jajeczny, z tuńczykiem, z szynką. Muffiny ma wytrawnie z szynką i serem. Sporo przepisów jest na kwestii smaków.

  • cucciolo

    cucciolo

    30 listopada 2016, 16:13

    Ja tez robię takie małe trojkaciki z chleba tostowego posmarowane majonezem z łososiem wędzonym. Na gorze dużo pieprzu. Do deski wędlin możesz tez dodać sery. Żółty i parmezan pokrojony w kostkę, pleśniowy, mozzarellę...

    • Ellfick

      Ellfick

      30 listopada 2016, 22:40

      dzięki za pomysły.. pozdrawiam :D

  • Kora1986

    Kora1986

    30 listopada 2016, 10:10

    ja ostatnio robiłam tortille ze szpinakiem pokrojone na plastry. Placek posmarowałam serkiem almette, na to przesmażony szpinak z czosnkiem, zawijamy i kroimy. Można też zrobić wersję z szynką lub z wędzonym łososiem.

    • Ellfick

      Ellfick

      30 listopada 2016, 15:28

      no i o to chodziło.. a podpiekasz wcześniej te placki? i czy może być mrożony szpinak?

    • Kora1986

      Kora1986

      1 grudnia 2016, 09:58

      nie podpiekam, bo podaję je na zimno. Ich plusem jest to, że można je przygotować wcześniej, a potem tylko pokroić i serwować:-)

    • Kora1986

      Kora1986

      1 grudnia 2016, 09:59

      myślę, że jak szpinak dobrze odparujesz to może być i mrożony :-)

  • OnceAgain

    OnceAgain

    30 listopada 2016, 08:05

    Tradycyjna sałatka warzywna zawsze się obroni no i można ją zrobić wcześniej. To samo się tyczy sałatki gyros. Na przystawkach się niestety nie znam. Zupkę jakąś zafunduj i będzie ok :).

    • Ellfick

      Ellfick

      30 listopada 2016, 15:30

      sałatka obowiązkowo i jakieś mięsko z pieca..

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.