Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Am I fatty? Help me!


Wstawiałam już chyba zdjęcie mojej sylwetki i wiem że nie ma za bardzo się czym chwalić. 

Ale powiedzcie jestem za gruba? Ile powinnam zrzucić żeby wyglądać idealnie?


Chciałabym znowu nosić S zamiast M.
Miesiąc temu ważyłam 64 kg przy 167-169 (nie wiem ile mam wzrostu dokładnie) Od tego czasu się nie ważyłam, bo nie mam gdzie.

Ostatnio mierzyłam ubrania w NY i spokojnie weszłam w S ale to niemiecka firma więc... Dzisiaj na egzamin założyłam spódniczkę z House w rozmiarze S i była  ciasna... Jak kupowałam ją w grudniu to musiałam wziąć S bo M mi zjezdżała z bioder :(

Próbuje i próbuje ale źle się za to biorę. potrzebuje jakiegoś logicznego planu diety i cwiczeń, ale nie restrykcyjnego bo ostatnio funduje sobie taki na zmianę z niezdrowym odżywianiem. 
myślałam o diecie vitalii ale kasy na razie brak, co robić ze sobą jak sobie pomóc?

  • angelisia69

    angelisia69

    21 czerwca 2016, 14:07

    gruba nie,.ale popracowac nad cialem powinnas.nie musisz stosowac zadnych diet,policz swoje CPM odejmij od tego jakies 300kcal i jedz tyle,dodaj jakis ruch,ogranicz cukier,smazone w glebokim oleju potrawy,zamien jasna make na ciemna i kg poleca same z siebie bez zadnych restrykcji

    • DecemberLady

      DecemberLady

      21 czerwca 2016, 14:35

      Dzięki, ja wiem że nie jestem gruba w normalnym znaczeniu tego słowa, ale gruba dla siebie. O takie rady mi chodziło! :D

  • rozdziawionyBober

    rozdziawionyBober

    21 czerwca 2016, 13:36

    albo ściemniasz bo oczekujesz komplementów, albo źle widzisz! skoro nosisz rozmiar M, a nawet S to już wiele mówi, że gruba nie jesteś. Weź się za naukę albo znajdź sobie jakieś zajęcie...

    • DecemberLady

      DecemberLady

      21 czerwca 2016, 14:38

      tak jak pisałam wiem, ze nie jestem typowo gruba ale nie jestem szczupła. Chodzi mi raczej o to co ze soba zrobić, żeby było lepiej i zeby znowu nosić S.

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.