Ostatnio do salaty uzywam wylacznie oleju z pestek dyni. Cudnie pachnie prazonymi ziarnkami (mniammm :) i ma charakterystyczny posmak. Jedyny minus to wysoka cena - ale pewnie ktos potrafilby wyjasnic czemu jest drozszy od olejow robionych z orzechow. Tym niemniej jesli zdarzy sie wam moc sprobowac to zachecam.
z zycia wziete:
"Ta ksiazka byla w takim kolorze jak pani sweterek"
.... :P
z zycia wziete:
"Ta ksiazka byla w takim kolorze jak pani sweterek"
.... :P
Desperatka75
19 sierpnia 2008, 22:32kupiłam sałatę lodowa, moazzarelkę , pomidorki, ogórki...szkoda, że nie wiedziałam o tym oleju, bo pewnie bym zaszlała(nigdy nie próbowałam z dyni).....Buźka!
WooHoo
19 sierpnia 2008, 21:27heh... A ja próbuję różności, ostatnio wzięło mnie na olej sezamowy :) paskudztwo. Przytulam Majeczko :*
gelbkajka
19 sierpnia 2008, 07:59potwierdzam- smacznie pychotnie. Zrezygnowalam z oliwy z oliwek do mozarelki i pomidorka na rzecz oliwki z pestek dyni- mniam!! Pozdrawiam!!