Ostatnio dodane zdjęcia

Sylwetka

Poprzednia Początkowa sylwetka
Obecna Obecna sylwetka
Cel Mój cel

O mnie

Jestem bardzo wrażliwą osobą, gdy ponoszę porażke uciekam do jedzenia... W domu jestem najgrubsza, zawsze mam problemy z dogadaniem się z rodziną, nie potrafią mnie zrozumieć, nie wspierają już mnie w żadnej diecie argumentując to wypowiedzią:,,i tak przytyjesz i będziesz miała efekt jo-jo''. Jest mi ciężko, chciałabym schudnąć ale nie potrafię , już od ponad 3 lat moja waga spadała a póżniej jeszcze bardziej rosła. Moja motywacja jest za słaba...najgorsze jest to że czuję się zupełnie inną osobą niż tą którą na codzień widzę w lustrzę . Jestem zawiedziona gdy patrzę na siebie, bo gdzieś w myślach widzę siebie jako piękną, szczupłą brunetkę a tymczasem lustro pokazuje zupełnie inną osobę . Nie długo idę na studia, chcę udowodnić wszystkim że jestem w stanie schudnąć i osiągnąć swój cel 65kg zamiast 82kg. :)

Archiwum

Informacje o pamiętniku:

Odwiedzin: 636
Komentarzy: 14
Założony: 21 maja 2013
Ostatni wpis: 22 maja 2013

Pamiętnik odchudzania użytkownika:
brunetka_19

kobieta, 30 lat, Sieradz

174 cm, 82.50 kg więcej o mnie

Postępy w odchudzaniu

Najskuteczniejsze odchudzanie w Polsce.

Masa ciała

Najskuteczniejsze odchudzanie w Polsce.

Wpisy w pamiętniku

22 maja 2013 , Komentarze (4)

Wczoraj ćwiczyłam około 2 godzin, mięśnie w pewnym momencie odmawiały posluszeństwa, ale najpiekniejsze jest to że trenerka na samym początku powiedziała że: ,, dobry trener to również dobry psycholog''. Zgadzam sie z nią w 100% . Rozpłakałam się na koniec, ze szczęścia że dotrwałam do końca i przełamałam własne granice. 
Przed snem przeczytałam ciekawy artukuł który dotyczył naszego apetytu, dlaczego jemy poszczególne produkty w większych ilościach . 
Na przykład czekoladę( to akurat trochę wcześniej wiedziałam :) ) 
Czekolada obfituje nie tylko w tłuszcz i cukier ale także pobudzające aminokwasy i związek zwany PEA, który wywołuje uczucie euforii jak przy zakochaniu . Czekoladę jemy wtedy gdy jesteśmy spragnieni uczuć, działa antydepresyjnie.
NABIAŁ : PRZYGNĘBIEBIE I DEPRESJA 
 Ma nie tylko słodki smak dzieki zawartości cukru laktozy, ale też związki wywołujące uczucie przyjemności, ukojenia , a w przypadku fermentowanych serów- również pobudzające . Słodkie produkty mleczne poprawiają nastrój, kremowe- działają uspakajająco, natomiast wysoko tłuszczowe pomagają zaponieć o uczuciowej pustce.
POTRAWY PIKANTNE:POTRZEBA EKSTYTACJI
Upodobanie do ostrej kuchni oznacza potrzebę pikanteri w życiu-i to nie tylko na talerzu.
Często wynika z potrzeby ekstyctacji i intensywnych doznań w miłości , rozrywce czy w pracy, a także z tęsknoty za nowościami i zmianami. Bardzo pikantne dania mają działanie znieczulające , które jednak szybko mija.  Amatorz pikanterii to najczęsciej osoby o silnej osobowości , ludzie sukcesu i lubiący ryzyko, ale także pracujący w niestabilnych branżach i chowający w sobie urazy.
POTRAWY WYSOKOTŁUSZCZOWE:PRÓBA WYPWŁNIENIA WEWNĘTRZNEJ PUSTKI.
Zachcianka ta jest zwykle związana z brakiem sensu życia. Smakosze tłustych dań często odczuwają głęboki lęk - przed samotnością , odpowiedzialnością i zmianami . 
CIASTA I CIASTECZKA : PRAGNIENIE PRZYTULENIA I WSPARCIA
Zawierają duże ilości węglowodanów złożonych. Apetyt na nie wynika z potrzeby pocieszenia lub odsunięcia od siebie konieczności zrobienia czegos trudnego(zwlekanie). 
CUKIERKI I ŻELKI: ZASTRZYK ENERGII
Ludzie lubiący ten rodzaj słodyczy , często doświadczają w życiu więcej nudy i mniej stresu. Sięganie po ulubione przysmaki wywołuje u nich jednak większe poczucie winy związane z uleganiem pokusom. Spożywanie węglodwodanów powoduje chwilową przyjemność , następnie działaja uspokojająco i wywołuje senność. Prowadzi to do huśtawki poziomu energii i częstszego sięgania po cukier. 
PIECZYWO, MAKARON I RYŻ: UKOJENIE NERWÓW
Produkty bogate w skrobię to często ulubiony przysmak ludzi borykających się z napięciem i lękiem np. dotyczącym przyszłości.  Stres powoduje bowiem wzmożone wydzielanie neuropeptydu Y, co uruchamia apetyt na węglowodany. 
SŁONE PRZEKLĄSKI: STRES I GNIEW
Jeśli objadasz się pod wpływem stresu , prawdopodobie sięgasz po produkty chrupiące i słone , takie jak chipsy , popcorn, czy krakersy. Gryzienie ich pomaga uwolnić napięcie nagromadzone m. in. w szczęce , często też służy jako wentyl bezpieczeństwa dla wyładowania gniewu . Stres powoduje przy tym osłabienie odczuwania sygnałów płynących z ciala(m.in. dotyczących samku) i prowadzi do mechanicznego jedzenia . Dodatkowo wysoka zawartość tłuszczu pomaga zapełnić na chwilę wewnętrzną pustkę. 

Nom to tak trochę wam przybliżylam dlaczego jemy te różne produkty, przyznam się szczerze, że u mnie się to sprawdza , mam ogromnego stresa bo jutro mam maturę ustną z angielskiego , ale staram się trzymać dietę a stres wyładowywać poprzez ćwiczenia :) 





21 maja 2013 , Komentarze (10)

Od dzisiaj chcę stać się inną osobą, mężczyzna który mi się strasznie podoba nie widział mnie bardzo długo , chcę go zaskoczyć ale nie negatywnie, nie chcę żeby był przerazony moim wyglądem, moim marzeniem jest , że gdy mnie zobaczy wykrzyknie wielkie WOW!!!!! Tym bardziej że on sam jest bardzo dobrze zbudowany i dba o swoje zdrowie....
Nigdy nie chodziłam w sukienkach lub krótkich spodenkach, mam straszne kompleksy jeśli chodzi o moje nogi . Mówię na nie,, kołki'' bo tak wyglądają ;/  Chciałabym założyć krótką czerwoną sukienkę 
Od dzisiaj zaczynam cięzką prace nad sobą, wiem, nie będzie łatwo ale ,im jest trudniej, tym większa satysfakcja z osiągniętego celu. 
Życzcie mi powodzenia , zaczynam nowy rozdział w swoim życiu i mam nadzieje że do poprzednich rozdziałów nie wrócę, bo każdy kończył się porażką. 
Tak więc zaczynamy !! :) 

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.