Wczoraj udało mi się złapać wolną chwilkę i dodałam do vitalijkowych przepisów swój autorski przepis na mintaja z warzywami. Nie lubię morskich ryb, a właściwie zapachu tranu, więc od dawna w domu stosuję wszelkie sposoby na bezzapachowe dania rybne.
Ten przepis dostosowałam do dietetycznych wymagań:, dużo pora, selera, cebuli, pomidorów, mało marchewki i dość dużo ryby (białko!). Danie, po rozdrobnieniu warzyw, robi się samo, ryba ułożona na warzywach ma smak ryby robionej na parze. Powiem nieskromnie - danie jest pyszne! :)
Ta 1 porcja w zupełności wystarczy na 2 razy, ale chciałam zachować kaloryczność obiadu (danie jest bardzo niskokaloryczne). Spróbujcie!
Tak wygląda (przepis obok, w moich Przepisach):
- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
Cocunia13
15 sierpnia 2013, 16:13Wyglada bardzo apetycznie...i wieze ze jest smaczne;))) Pozdrowionka;))
zyfika
15 sierpnia 2013, 11:22Uwielbiam ryby w każdej postaci jednak niestety najbardziej preferuję takie smażone,z chrupiącą skórką.Wiem,że muszę się przekonać do wersji dietetycznej a twój przepis świetnie się do tego nadaje,danie wygląda obłędnie i apetycznie.A robisz to w rękawie,folii czy w naczyniu żaroodpornym?Zresztą zaraz looknę do przepisu,tam jest pewnie wszystko napisane.Pozdrawiam!
Alianna
15 sierpnia 2013, 09:56Przepis bardzo fajny i zrobię sobie taką rybkę, bo lubię. Dzięki za ciepłe słowo. Buźka
ulotna2013
15 sierpnia 2013, 09:18Wypróbuje :)