@...
Dzisiejsze menu:
Śniadanie, owsianka: szklanka mleka 1,5%, płatki owsiane błyskawiczne - 35gram, pół banana - 60gram (w skórce), płatki migdałów - 7gram
II Śniadanie, kanapka: 2 kromki chleba wieloziarnistego - 50gram, almette o smaku ziołowym - 10gram/1łyżeczka, łosoś kanapkowy norweski - 15gram
Przekąska, koktajl: truskawki mrożone - 150gram, pół banana - 60 gram, mleko 1,5% - 3/4szklanki
Obiad, rybka: Pół woreczka ryżu parabolicznego - 50gram, pstrąg pieczony w ziołach (pietruszka, oliwa, zioła prowansalskie, cytryna), + sałatka: świeże liście sałaty i pół pomidora w jogurcie naturalnym
Podwieczorek, deserek: mała miseczka kaszki manny z kilkoma plastrami banana, otrębami pszennymi, żurawiną i płatkami migdałowymi
Kolacja, jajecznica: jajka - 2szt, garść szpinaku, odrobina cebulki, pół bułki grahamki z masłem.
Najgorzej z jedzenie jest w pracy, patrzę na zegarek a tam już 11:00 a ja tylko jeden posiłek zjedzony.. Echh.. muszę wypracować schemat godzin posiłków:
- 6:30 Śniadanie - w tyg. pracującym: płatki owsiane, crunchy, płatki z pełnego ziarna + świeży owoc / bakalie
- 9:30 II Śniadanie - w tym. pracującym: kanapka z wędliną/łososiem + świeże warzywo
- 12:30-13:00 Przekąska w tyg. pracującym - jogurt naturalny z owocem, koktajl owocowy, kefir
- 15:30 Obiad - w tyg. pracującym - kasza, ryż, makaron, kus-kus + kurczak, łosoś, indyk + sałatka warzywna
- 17.30-18:00 "Podwieczorek" - w tyg. pracującym - niecodziennie - marchew, jabłko, migdały, sok warzywny
- najpóźniej 19:30 Kolacja - w tyg. pracującym - serek wiejski, jajka, jajecznica, twaróg, zupa krem, grzanki
angelisia69
20 lutego 2016, 04:35wszystko to kwestia wprawy,kilka dni/tygodni i wejdzie ci w rutyne jedzenie o stalych porach.Smaczne menu ;-)
nitram03
19 lutego 2016, 19:22Fajne menu i powodzenia