Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Helloł, helloł :D


dzisiaj szybciutko, sobota wspaniala...poza  łajzą  , które uciekła nie płacąc za wstęp swoich gości, ale babsztyl ma pecha bo mamy na nią namiary i nie ujdzie jej to chamstwo na sucho, ludzi sporo, otwierałysmy drugą salę :D, ludzie zachwyceni, masa pochwał , my po dwóch nockach kiedy imprezy kończyły sie po 2 wczoraj odsypiałyśmy niczym susły, dzisiaj raniutko zaliczyłam skrobanie szyb w ferdziu i basenik...ludzi już przybywa nawet rano , chyba się szykują na sylwestra ( sylwetkowo) , kończę śniadanko i śmigam tradycyjnie po zakupy, bo dzisiaj nastawiam ciasto piernikowe żeby dojrzewało :D:D miłego dzionka 

  • holka

    holka

    26 listopada 2015, 13:35

    Rozkręca się to Wasze przedsięwzięcie :) a teraz Andrzejki,Sylwester i karnawał...będzie,będzie się działo! A łajzę łapać...nie cierpię takich cwaniaków złodziejskich ech!

    • Beata465

      Beata465

      26 listopada 2015, 14:30

      Łajza ma do jutra kasę przynieść za gości :D

  • moderno

    moderno

    23 listopada 2015, 21:14

    Cieszę się , że gości coraz więcej

    • Beata465

      Beata465

      23 listopada 2015, 21:23

      Bardzo dziękuję

  • siostrazdlugareka

    siostrazdlugareka

    23 listopada 2015, 16:26

    Zabić B. to mało a mieliśmy przecież 21-go przyjść na tance to pinda mi popsuła plan konspekt . Ale fajnie ,że się ruszyło . Byle tak dalej .

    • Beata465

      Beata465

      23 listopada 2015, 19:59

      aaaaaaaaaaaa to tajemnicze B - to solizantka :D:D a to dobrze że ją pokręciło :D:D

    • siostrazdlugareka

      siostrazdlugareka

      24 listopada 2015, 10:36

      Nie mogłam napisać listem otwartym ze względu na Marlenkę ;)

    • Beata465

      Beata465

      24 listopada 2015, 13:19

      Mówisz o tej wydrze z pingwinów z Madagaskaru? :D:D:D

  • Beata465

    Beata465

    23 listopada 2015, 15:57

    Piernik już odstawiony do dojrzewania A tutaj jest przepis na ciasto • 500 g miodu naturalnego np. akacjowego • 1,5 szklanki cukru (lub mniej) • 250 g masła • 1 kg mąki pszennej • 3 jajka • 3 łyżeczki sody oczyszczonej • 125 ml mleka • pół łyżeczki soli • 2 torebki przyprawy korzennej do piernika (40 g w torebce)* Miód, cukier i masło podgrzać stopniowo, doprowadzić do wrzenia, wymieszać do całkowitego rozpuszczenia cukru. Wystudzić. Do wystudzonej masy dodać mąkę pszenną, sodę oczyszczoną rozpuszczoną w mleku, jajka, sól i przyprawę do piernika. Ciasto starannie wyrobić i przełożyć do kamionkowego, szklanego lub emaliowanego garnka. Przykryć ściereczką i odstawić w zimne miejsce (np. do lodówki) na 5 - 6 tygodni. Uwaga: wyrobione ciasto jest dość luźne. Po leżakowaniu w zimnie tężeje i daje się rozwałkowywać (trzeba tylko lekko podsypywać mąką). Piec na 5 - 7 dni przed świetami.

    • Stella-S

      Stella-S

      23 listopada 2015, 20:10

      a to jest przepis na pierniczki czy piernik?

    • Beata465

      Beata465

      23 listopada 2015, 21:09

      Na piernik ...to jest część na ciasto ....część na nadzienie i polewę podam później :D:D

  • Annanadiecie

    Annanadiecie

    23 listopada 2015, 14:30

    O i ja się za pierniki muszę zabrać!!!!

    • Beata465

      Beata465

      23 listopada 2015, 15:56

      I po to jestem ja ( między innymi) wasza przypominajka :D:D

  • Magdalena762013

    Magdalena762013

    23 listopada 2015, 11:14

    ale historia z tymi ludzmi.... przykre

    • Beata465

      Beata465

      23 listopada 2015, 11:17

      Więcej nie wejdą, przynajmniej " zapraszająca" i jej koleżanka, która deklarowała " zapłacenie wejściówek przy płaceniu rachunku" są już zapisane na twardym dysku :D

    • Magdalena762013

      Magdalena762013

      23 listopada 2015, 13:16

      Po prostu mozna wrocic do ogloszen dobrze widocznych - TYCH OSOB NIE OBSLUGUJEMY:)

    • Beata465

      Beata465

      23 listopada 2015, 13:42

      hahhahaha...już nam to przyszło do głowy:D

  • wiosna1956

    wiosna1956

    23 listopada 2015, 10:37

    co za ludzie >>>>

    • Beata465

      Beata465

      23 listopada 2015, 11:15

      Prostacy , na szczęście reszta przemiła :D

  • Anpio7

    Anpio7

    23 listopada 2015, 08:37

    To super wieści, wszyscy zadowoleni, bo zabawa extra i niech wracają co tydzień i rozsławiają !!! Babsztyl podwójnie skasować he he !!! Oj z tymi basenami tak jest z końcem roku, a jeszcze więcej na początku jak wszyscy postanawiają schudnąć he he. Podaj przepis na te ciasto piernikowe dojrzewające, może i Ja się odważę zrobić :) Pozdrawiam śniegowo :)

    • Beata465

      Beata465

      23 listopada 2015, 11:14

      Podam,,,,,jak tylko troszkę odsapnę, bo wpadłam niedawno, rozładowałam zakupy, pozmywałam gary, nastawiłam pranie i pot mi po d....się leje, więc pochłepczę kawy, zrobię szybką prasówkę i do piernika staję :D

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.