500g mięsa z karkówki zmielonego z bułką+ 1 jajko- 66g + łyżka bułki tartej
Pulpetów wyszło w sumie 30szt i podzieliłam je na 4 obiady (2 po 8szt i 2 po 7szt)
Z wywaru po gotowaniu pulpetów zrobiłam sos. Oprócz wywaru sos zawierał on 3 łyżki śmietany 12% słodkiej i 1 łyżkę mąki oraz koperek.
Wczorajsze menu:
śniadanie
-kawa z mlekiem i cukrem,
-musli bakaliowe 60g (232kcal) z jogurtem owocowym150g (136g) = 368 kcal
obiad
- 8 pulpecików ok 133g, ziemniaki 250g (po obraniu), brokuły 210g, sos koperkowy
podwieczorek
- 2 jabłka, guma do żucia
kolacja
- 3 kanapki z masłem, wędliną i serem
Zważywszy na fakt, że karmię piersią uważam że całe menu jest wystarczająco dietetyczne. Jeść mniej po prostu nie potrafię.