UDKO W SOSIE JOGURTOWYM
Udko lub ćwiartka z kurczaka-pozbawiamy skóry.W kliku miejscach nacinamy i wkladamy plasterki czosnku.Następnie nacieramy mieszanką ziół do sałatek,ostrą papryką solimy i pieprzymy.Zostawiamy na kilka godzin w lodówce.Najlepiej na noc.Pieczemy w piekarniku-ja piekłam na folii aluminiowej.Aż udko się zrobi chrupiace
Sos
Jogurt naturalny do którego wciskamy kilka ząbków czosnku i wkrajamy korniszona,mogą być dodane również marynowane pieczarki.Solimy i pieprzymy do smaku.Najlepiej sos też przygotować dzień wcześniej,
Udko polewamy sosem i SMACZNEGO-to kolejny mój wynalazek dla diety Dukana.Proszę o opinie jak któraś to zrobi:)będzie mi miło
brzoskwinka21
22 lutego 2010, 16:52brzmi apetycznie, ale ja kochana niestety nie skosztuje jak narazie, przez post nie jem miesa ale jak skone moj post to napewno sobie takiego kurczaczka zrobie:)
ewelina880724
22 lutego 2010, 16:28brzmi bardzo apetycznie:)
Caramel89
22 lutego 2010, 15:48robie czasem podobnie i sos i mięso ale gotuję je na parze choć pieczone pewnie smaczniejsze:))
misiu11
22 lutego 2010, 15:45mniam mniam na pewno wyprobuje :)
Agniecha34
22 lutego 2010, 15:39widze ze pychotka nie jadłam takiego udka :)) milego dnia
kesi2610
22 lutego 2010, 15:35mniam mniam:)
kesi2610
22 lutego 2010, 15:35mniam mniam:)